3.2.16

Μεγαλοπρεπές άδειασμα ΗΠΑ σε Τουρκία - Ο Μ.Ομπάμα έστειλε τον εξ απορρήτων του να συναντηθεί με τους Κούρδους της Συρίας (φωτό)


ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται η Τουρκία και ο Ρ.Τ. Ερντογάν. Από τη μία οι Ρώσοι στέλνουν τελεσίγραφο στην Άγκυρα πώς αν συνεχίσει να προκαλεί ή τολμήσει να κάνει εισβολή στη Συρία η απάντηση θα είναι γενικευμένη σύρραξη και από την άλλη οι ΗΠΑ, τη στήριξη της οποίας προσδοκά η Τουρκία, διεξάγει συνομιλίες με τους Κούρδους της Συρίας οι οποίοι σφυροκοπούν τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα.

Και ποια η μεγαλύτερη απόδειξη πώς οι Αμερικανοί στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας σε βάρος της Τουρκίας; Η ειδική αποστολή που ανέθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στον εξ απορρήτων του Brett McGurk να βρεθεί με τους Κούρδους και να διεξάγουν συνομιλίες για το πώς θα διευθετηθεί το θέμα στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Με λίγα λόγια η προώθηση του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
Οι Τούρκοι μάλιστα εμφανίζονται να είναι έξαλλοι με την Ουάσιγκτον, καθώς δεν έφτανε η πληροφορία ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Μπάρακ Ομπάμα θα είχε συνάντηση με τους Κούρδους της Συρίας, ήρθε και μία φωτογραφία να το πιστοποιήσει, η οποία μάλιστα έκανε και το γύρο των πρακτορείων ειδήσεων.
Στη φωτογραφία, απεικονίζεται ο εξ απορρήτων του Προέδρου των ΗΠΑ Brett McGurk να έχει μία θερμή συνάντηση με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο του YPG, δηλαδή του στρατιωτικού κλάδου του PYD των Κούρδων της Συρίας, Polat Can και μάλιστα να ανταλλάσσουν δώρα (ο Κούρδος δίνει στον Αμερικανό τον θυρεό των YPG).

syria-and-iraq-news
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πώς οι Κούρδοι της Συρίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από τη Ρωσία με όπλα και πυρομαχικά (ειδικά αντιαρματικούς πυραύλους) προκειμένου να απαντήσουν στις εκκαθαριστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία σε βάρος τους ακόμη και εντός τουρκικών εδαφών.
Ίσως αυτό να τρέχουν να προλάβουν οι Αμερικανοί, να μην χάσουν δηλαδή έναν παραδοσιακό σύμμαχο στην περιοχή, τους Κούρδους, φοβούμενοι μήπως περάσουν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αδειάζουν εντυπωσιακά την Τουρκία αν και δείχνουν τυπικά να τη στηρίζουν στη διένεξη με την Μόσχα.
Σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες ο Brett McGurk επισκέπτεται αυτές τις μέρες σε ειδική αποστολή την έδρα των Κούρδων της Συρίας στην πόλη του Kobani (και η πόλη συνάντησης έχει τεράστια συμβολική σημασία), όπου συναντήθηκε και με τον πολιτικό διοικητή των Κούρδων, Enver Müslim, τον οποίο διαβεβαίωσε για την πλήρη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον αγώνα των Κούρδων της Συρίας.
Οι Τούρκοι όταν πληροφορήθηκαν αυτή την αποστολή έβγαζαν... καπνούς, καθ' ότι αποκαλύπτονται οι αμερικανικές προθέσεις στο Κουρδικό, για τις οποίες βέβαια Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν.
pronews