29.2.16

Ρωσία: "Η απάντηση μας στην Τουρκία θα είναι θανατηφόρα και πρέπει να το γνωρίζει"


Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Α. ΤΟΥΡΚΙΑ

 "Η Ρωσία λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της τις στρατιωτικές προετοιμασίες γειτονικών χωρών και η απάντηση μας θα είναι θανατηφόρα αν εισβάλλουν στην Συρία". Αυτή ήταν η απάντηση-μορφή τελευταίας προειδοποίησης του Ρώσου αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Sergei Ryabkov στις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Συρία!  


 Ο διπλωμάτης τόνισε ότι οι δράσεις της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία μετά και την εκεχειρία συνιστούν ωρολογιακή βόμβα και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα μιας εισβολής στην Συρία.  
 "Αν οι κυβερνήσεις που εμπλέκονται σε στρατιωτικές προετοιμασίες χρησιμοποιήσουν ισχύ για να πετύχουν τον στόχο τους τότε η απάντηση μας θα είναι θανατηφόρα (fatal blow)"   "Αυτές οι κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας πρέπει να γνωρίζουν αυτή την ευθύνη" ανέφερε.  
 Πριν λίγο η Σ.Αραβία αποκάλυψε ότι οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ συζήτησαν την πιθανότητα εισβολής στην Συρία στις Βρυξέλλες. 
  "Συζητήθηκε πριν δυο εβδομάδες στις Βρυξέλλες σε πολιτικό επίπεδο αλλά δεν έφτασε στο στρατιωτικό" είπε ο Στρατηγός Ahmed Asseri σε τηλεφωνική συνέντευξη του από το Ριάντ. 
  "Μόλις συζητηθεί και οργανωθεί θα αποφασιστεί πόσα στρατεύματα, πως και που θα πάνε. Εμείς θα συμμετάσχουμε και θα γίνει εκτενής συζήτηση στο ανώτερο στρατιωτικό επίπεδο για να εκπονηθεί το σχέδιο".  
 Τέλος οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία να αποφύγουυν οι Αμερικανοί την νοτιοανατολική Τουρκία και ειδικά τις περιοχές στα σύνορα με την Συρία λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων και "αυξημένων απειλών" λόγω του...συριακού πυροβολικού!   Συγκεκριμένα η οδηγία ισχύει για τις περιοχές Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis και Elazığ. 
pronews