17.2.16

"Βράζει" η Συρία: Οι Κούρδοι απέκοψαν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι και ετοιμάζουν άγριο σφυροκόπημα - Η Πολωνία έστειλε 4 F-16 στο Ιντσιρλίκ


ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΡΡΑΞΗ 

“Βράζει” η κατάσταση στη Συρία. Οι Κούρδοι μαζί με το Συριακό Στρατό απέκοψαν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι και ετοιμάζονται να τους σφυροκοπήσουν άγρια σε πλήρη συνεργασία με τα ρωσικά αεροσκάφη που θα τους βομβαρδίζουν.
Την ίδια στιγμή η Πολωνία έστειλε τέσσερα F-16 στη βάση του Ιντσιρλίκ και η Τουρκία μαζί με τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζονται για εισβολή με τους Ρώσους και τους Ιρανούς να προειδοποιούν πώς θα ξεσπάσει παγκόσμια σύρραξη.
Όπως έγινε γνωστό μέσω του twitter, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι κουρδικές δυνάμεις YPG έθεσαν υπό τον έλεγχο τους την κεντρική οδική αρτηρία Καστέλλο στο Χαλέπι, αποκόπτοντας τους τζιχαντιστές από οποιαδήποτε ανεφοδιασμό. Αυτό σημαίνει πώς το Χαλέπι θα βρεθεί υπό την πολιορκία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και οι τζιχαντιστές ή θα παραδοθούν ή θα εξαϋλωθούν από τα ρωσικά βομβαρδιστικά.
Το επόμενο βήμα είναι η κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Αζάζ που είναι βόρεια του Χαλεπίου και ήδη γίνονται κινήσεις να περικυκλωθούν και να τσακισθούν οι τζιχαντιστές που ελέγχουν ακόμη την περιοχή.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία βιάζεται να εισβάλει στη Συρία, καθώς είναι πλέον θέμα χρόνου να κοπεί κάθε επικοινωνία και ανεφοδιασμός των τζιχαντιστών και οι Κούρδοι να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής στα βόρεια σύνορα της Συρίας δημιουργώντας πλέον μια ισχυρή βάση για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Πληροφορίες μάλιστα από την Πολωνία αναφέρουν πώς τέσσερα μαχητικά F-16 της χώρας έχουν ήδη προσγειωθεί στη βάση του Ιντσιρλίκ προκειμένου να αναλάβουν δράση χτυπώντας στη Συρία μαζί με τουρκικά σαουδαραβικά μαχητικά που βρίσκονται ήδη στην ίδια βάση.
Οι πολεμικές προετοιμασίες μάλιστα από τη πλευρά της Σαουδικής Αραβίας είναι πυρετώδεις, ενώ η Πολωνία να σημειωθεί ότι πρωτοστάτησε ως δορυφόρος των ΗΠΑ στην αποπομπή του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας προκειμένου να πληγούν τα ρωσικά συμφέροντα ανοίγοντας το μέτωπο της Ουκρανίας με τις γνωστές εξελίξεις.
Τη στιγμή όμως που Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πολωνία δημιουργούν έναν συνασπισμό χωρών για να εισβάλουν στη Συρία το Ιράν χθες προειδοποίησε ειδικά το Ριάντ πώς μία τέτοια κίνηση θα την πληρώσει πολύ ακριβά, μιλώντας για πόλεμο και θρησκευτικό. Οι δύο χώρες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και στην Υεμένη.
"Μια ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία (δηλαδή μια εισβολή) θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο", σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Ζαρίφ και πρόσθεσε πώς "αυτοί που δρουν στη Συρία χωρίς την έγκριση της συριακής κυβέρνησης παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο".
Μάλιστα ανέβασε τους μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον Βέλγο ομόλογό του Ντιντιέ Ρέιντερς στις Βρυξέλλες και τόνισε πώς "κάθε προσπάθεια ανάμιξης και άλλων (πλευρών) στις μάχες στην περιοχή είναι επικίνδυνη".
Οι Ρωσικές δυνάμεις τώρα περιμένουν την Άγκυρα να κάνει το λάθος με όλα τα πυραυλικά συστήματα και την Αεροπορία να στοχεύουν στα τουρκικά εδάφη. Κάθε αεροσκάφος που θα απογειωθεί με στόχο να πλήξει στόχους στη Συρία θα εγκλωβιστεί και θα καταρριφθεί από τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που βρίσκονται στη Λαττάκεια όπως και από τα ρωσικά μαχητικά που περιπολούν συνεχώς στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας.
Φαίνεται πώς το σίδερο βράζει στην περιοχή και είναι η κατάσταση είναι έκρυθμη περισσότερο από ποτέ. 
pronews