16.2.16

ΠΟΤΑΜΙ: «Μυρίζει» σκάνδαλο η προμήθεια από τον Σπίρτζη 1.150 οικίσκων για τους πρόσφυγες


Άρωμα σκανδάλου βλέπουν τέσσερις βουλευτές από το Ποτάμι πίσω από την προμήθεια 1.150 οικίσκων για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, με αρχικό προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ και με απευθείας ανάθεση από τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.
Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υποδομών, οι κύριοι Γ. Ψαριανός, Γ. Μαυρωτάς, Γ. Αμυράς και Ι. Φωτήλας, χαρακτηρίζουν «εξωφρενικό» το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προϋπολογιστεί αρχικά και στηλιτεύουν τη διαδικασία χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού ως αντίθετη τόσο στην κοινοτική όσο και στην εθνική νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων.

Όπως επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές «μετά την ολοκλήρωση του εξαιρετικά σύντομου διαγωνισμού, προέκυψαν 4 επιλέξιμες εταιρείες, που… καμία σχέση δεν έχουν με τον Υπουργό, ενώ το τελικό κόστος της προμήθειας διαμορφώθηκε κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 30% υψηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς».
Οι βουλευτές από το Ποτάμι ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει για ποιους λόγους η συγκεκριμένη προμήθεια κρίθηκε κατεπείγουσα, με ποια μελέτη προέκυψε η συγκεκριμένη λύση και πώς δικαιολογείται η «ασύλληπτα υπερκοστολογημένη τιμή προμήθειας» για το Ελληνικό Δημόσιο.

http://pikosapikos.gr/