7.2.16

Τουρκική εισβολή στην Συρία μέχρι τις 11/02; - "Πρέπει να προστατεύσουμε τους Τουρκομάνους"... - Βίντεο με σκληρές μάχες στο Χαλέπι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ 

Την ανάγκη άμεσης στρατιωτικής επέμβασης για "ανθρωπιστικούς λόγους" και πιο συγκεκριμένα για την "διάσωση" χιλιάδων μειονοτικών Τούρκων (Τουρκμένων) στην περιοχή βόρεια του Χαλεπίου, επικαλείται τις τελευταίες ώρες η Αγκυρα, δημοσιοποιώντας αναφορές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ότι οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει ολοκληρωτικά το Χαλέπι, το πολύ μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.
 
Ο πραγματικός τους στόχος; Να αποτρέψουν την ήττα των ισλαμιστών και κατά δεύτερο και κυριότερο λόγο να εγκαθιρδύσουν ένα τουρκμενικό κρατίδιο με έξοδο στην θάλασσα, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα: 
 
-Πρώτον να πλαγιοκοπηθεί η ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς, νοτιότερα
 
-Δεύτερον να υπάρχει έξοδος στον αγωγό φυσικού αερίου που θέλει να περάσει το Κατάερ μέσα από την Συρία και αποτελεί την βασική αιτία του πενταετούς πολέμου που έχει στοιχίσει την ζωή σε 250.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής
 
-Τρίτον, να δημιουργήσει μία βάση πλαγιοκόπησης των Κούρδων του YPG που έχουν περάσει ήδη δυτικά του Ευφράτη και απειλούν με την δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στο "μαλακό υπογάστριο" της Τουρκίας, ακριβώς εκεί που από την άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχει συμπαγής κουρδικός πληθυσμός και μάλιστα φιλικά διακείμενος στο YPG.
 
Η ημερομηνία ολοκληρωτικής κατάληψης του Χαλεπίου φαντάζει πολύ κοντινή και ίσως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα (για να υπάρξει ολοκληρωτική εκκαθάρισης του Χαλεπίου θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες, αλλά αυτό δείχνει κάτι: Οτι η Αγκυρα θέλει να ξεκινήσει "εδώ και τώρα" επιχειρήσεις. Πριν από τις 11 Φεβρουαρίου.
 
Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου που μιλούν στον τουρκικό Τύπο η πτώση του Χαλεπίου, είναι "θέμα λίγων ημερών".
 
Και θέτουν ζήτημα προστασίας της τουρκικής μειονότητας, ακριβώς όπως έκαναν, λίγο πριν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού κρούσης Su-24 όταν οι Ρώσοι στρίμωξαν" τους Τουρκμένους . Βασικά, προετοιμάζουν ψυχολογικά την τουρκική κοινή γνώμη για την επικείμενη εισβολή στην Συρία.
 
Πληροφορίες των ελληνικών Επιτελείων αναφέρουν ότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στον τουρκικό Στρατό στη νότια περιοχή, ενώ σημειώνονται μετασταθμεύσεις μαχητικών F-16 από Μπαντρίρμα και Μπαλίκεσιρ προς Εσκί Σεχίρ.
 
Κομβικό ρόλο αναμένουν οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας να παίξουν τα τουρκικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, προκειμένου τα τουρκικά μαχητικά να απογειωθούν από αεροπορικές βάσεις εκτός της ακτίνας δράσης των S-400 ή να επιχειρήσουν κτύπημα εφορμώντας από βάσεις στα δυτικά και ανεφοδιαζόμενα στον αέρα.
 
Γενικά τα ελληνικά Επιτελεία παρακολουθούν πολύ προσεκτικά και καταγράφουν ολόκληρη την τουρκική δραστηριότητα, φιλοδοξώντας να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για τον τρόπο υλοποίησης μιας διαταγής εισβολής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων...
 
Πριν λίγα λεπτά βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας που δείχνει σφοδρές μάχες του συριακού Στρατού και ανδρών της Χεζμπολάχ κατά των ισλαμιστών σε πειροχές στο βόρειο Χαλέπι στις οποέις ακόμα καταγράφεται ισχυρή αντίσταση των ισλαμιστών.


Ανακατάληψη του Χαλεπίου, αφήνει έκθετη και την Ιντλίμπ η οποία βρίσκεται υπό ισλαμιστική κατοχή, καθώς δεν υπάρχει κανένα στήριγμα στους εκεί ισλαμιστές και λόγω της διακοπής πρόσβασης σε ανεφοδιαμσούς από την Τουρκία θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ήττα του σε λίγες μόλις ημέρες.  
 Άλλωστε η κατάληψη του Χαλεπίου θα οδηγήσει την συριακή κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις από εμφανή θέση ισχύος απέναντι στην Δύση και τους υποστηριζόμενους από αυτήν ισλαμιστές.  
 Ήδη ο συριακός Στρατός απέχει 20 χιλιόμετρα από από τα τουρκικά σύνορα ενώ συνεχίζει τις επιθέσεις-"αστραπή" με τη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας, εναντίον θέσεων που κατέχουν των τζιχαντιστών.
«Τα κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου», μαζί με την Αζάζ και τη Μαρέα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου το οποίο εδράζε στο Λονδίνο είνια φιλοδυτικό και έχει διασυνδέσεις με την βρετανική ΜΙ6.   
 Η Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012.   «Το καθεστώς προχωρεί προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας για να καταλάβει την Ταλ Ριφάατ και μετά την Αζάζ με τελικό στόχο να φθάσει στα τουρκικά σύνορα για να εμποδίσει κάθε διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν. 
  Η εφημερίδα «Αλ Ουατάν» αναφέρει ότι «ο στρατός προχώρησε προς την Ταλ Ριφάατ (...) Αν πέσει αυτή η πόλη, ο στρατός θα μπορέσει να προχωρήσει για να θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου». 
  Η επαρχία του Χαλεπίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επαρχία της Ιντλίμπ, και οποιαδήποτε εξέλιξη στην μια επηρεάζει άμεσα την άλλη. 
  Εάν εκκαθαρισθούν και οι δύο περιφέρειες τότε ολόκληρη η Β.Συρία με εξαίρεση τις κουρδικές περιοχές θα έχουν επιστρέψει υπό την συριακή κυριαρχία.   Στην επαρχία της Δαμασκού, ο στρατός έχει περικυκλώσει από χθες το βράδυ την πόλη Νταράγια, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών νοτίως της πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των ισλαμιστών από το 2012.  
 Η δυναμική που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι ότι ISIS, Al-Nusra, Jays Al Sigour κ.α ηττώνται κατά κράτος παντού, κάτι που δείχνει λειψανδρία, τεράστια δυσκολία σε μετακινήσεις και εφοδιασμό λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, και αδυναμία νέων στρατολογήσεων, καθώς ο πληθυσμός είναι φανερά εχθρικός προς τους ισλαμιστές ενώ δεν πιστεύει πια ότι υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουν.  
 Οι ήττες των ισλαμιστών οφείλεται και στην προέλαση των Κούρδων στις βόρειες επαρχίες.    Οι Κούρδοι του YPG σαρώνουν στο Afrin στο βόρειο Χαλέπι και κατέλαβαν την Ziyarah.
 Η Ziyarah είναι βόρεια από Nubl και-Zahraa που ελευθερώθηκαν από τον συριακό Στρατό.  
  Ταυτόχρονα δημιουργούν "ζώνη ασφαλείας" γύρω από το καντόνι του Afrin στο βόρειο Χαλέπι και προχωρούν προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mennagh στην "καρδιά" των ισλαμιστών και καταλαμβάνουν το χωριό Al-‘Alqamiyah μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham και Jabhat Al-Shamiyah.     
 Για να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους του YPG και τον συριακό Στρατό, οι ισλαμιστές συγκρότησαν ένα συνασπισμό που ονομάζεται "Jaysh Halab", και αποτελείται από ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham, FSA, Jabhat Al-Shamiyah, Jaysh Al-Islam και Jaysh Al-Mujahiddeen.    
   Η επέλαση τους συνεχίζεται και καταλαμβάνουν και τα χωριά Khuraybah και Shatal az Ziyarah και Dayr al-Jamal.  

 Πριν λίγο αξιωματούχοι του YPG ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις τους μαζί με τις δυνάμεις SDF θα καταλάβουν την πόλη του Azaz και την Jarablus για να ενώσουν το Efrin στην βορειοδυτική Συρία με το Κομπανι και τη Χασάκα στα ανατολικά.   

   Παράλληλα οι Κούρδοι δημιούργησαν πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης σε χωριά Ασσυρίων στον ποταμό Khabur στην Χασάκα.



ΠΗΓΗ: pronews