24.1.16

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολόκληρη η καταγγελία της Συρίας στον ΟΗΕ για την τουρκική εισβολή: "Θα απαντήσουμε στρατιωτικά" - Σφαγή Τουρκομάνων στην Λαττάκεια UPD (vid)


ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ S-300, BUK M2E KAI PANTSIR S-1 - ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΙG-29 ΤΗΣ SYAF ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕ Η ΡΩΣΙΑ 

 Ολόκληρη η καταγγελία της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την τουρκική εισβολή στο έδαφος της, η οποία προειδοποιεί πλέον την Άγκυρα ότι οι προκλήσεις της δεν θα μείνουν αναπάντητες, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε σφοδρή επίθεση κατά των Τουρκομάνων στην Λαττάκεια.
Ταυτλοχρονα στρατιωτικές πηγές της Δαμασκού και του Λιβάνου επιβεβαιώνουν αυτό που σας μεταδώσαμε χτες (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) ότι στην βάση Kuweires στο ανατολικό Χαλέπι μεταφέρθηκαν α/α συστήματα S-300PMU2, BUK-M2E και Pantsir S-1 μαζί με Ρώσους πεζοναύτες.
Όπως σας ενημερωσαμε η Ρωσία εκσυχγρόνισε 7 MiG-29 της Συριακής Αεροπορίας και τα εξόπλισε με πύραυλο αέρος-αέρος μέσης-μεγάλης εμβέλειας Vympel NPO R-77 ενώ οι Ρώσοι τεχνικοί ανακατασκευάζουν και εκσυγχρονίζουν με ραντάρ, νέο υπολoγιστή αποστολής, οθόνες τύπου MFD και νέο σύστημα αυτοπροστασίας και άλλες μοίρες της συριακής Αεροπορίας με MiG-29.
Τα MiG-29 της Syaf θα πετούν πάντα μαζί με Su-24 και Su-25 κοντά στα σύνορα με Τουρκία με σκοπό να την προκαλέσουν ώστε να προβεί σε κίνηση η οποία πλέον θα δικαιολογεί την καταστροφή της. Το διάβημα ήταν η πρώτη πολιτική κίνηση της Συρίας πριν την στρατιωτική απάντηση.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κομβόι από με Ρώσους πεζοναύτες έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Kuweires στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου για να παρέχουν τις απαραίτητες συμβουλές και να επεκταθούν οι επιχειρήσεις σε Al-Bab Plateau και Deir Hafer.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της βάσης οι  Ρώσοι πεζοναύτες μετέφεραν μεγάλες ποσότητες εξελιγμένων πυραύλων και ρουκετών στην βάση Kuweires σημειώνοντας πως αυτά τα συστήματα δεν σχετίζονται με την μάχη κατά του ISIS κοντά στην βάση αλλά με την αντιαεροπορική προστασία της βάσης.
Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως η άφιξη των S-300 αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί εντούτοις θα γίνει τις επόμενες ημέρες αν δεν έχει γίνει (ασφαλείς πληροφορίες απότην Συρία αναφέρουν πως η εγκατάσταση έγινε προχτές το βράδυ) και αυτή είναι η απάντηση της Ρωσίας στην Τουρκία.
Βόρεια του προπυργίου του ISIS στην Al-Bab είναι το πέρασμα της Jarabalus το οποίο είναι στόχος των Κούρδων του YPG και των δυνάμεων SDF.
Αν το ISIS χάσει το πέρασμα της Jarabalus τότε η Τουρκία θα είναι αντιμέτωπη με ακόμη μια Κουρδική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα της.
Ας δούμε όμως τι αναφέρει και το διάβημα της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη για τις τουρκικές εισβολές:
"Η Τουρκία θα πρέπει αμέσως να σταματήσει όλες τις πράξεις επιθετικότητας εναντίον της κυριαρχίας της Συρίας και της ασφάλειας του Συριακού λαού" είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας...
Το διάβημα της Συρίας μεταφέρθηκε σε δύο γράμματα που στάλθηκαν από τον Σύρο ΥΠ.ΕΞ. στον Γ.Γ. του Σ.Α. και περιελάμβανε τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και παραβιάσεις της συριακής εδαφικής ακεραιότητας.
"Τον Δεκέμβριο του 2015 οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εισέβαλαν σε διάφορα χωριά και περιοχές στην βορειοανατολική Hasaka και ξεκίνησαν κατασκευές φραχτών και τοίχων στην περιοχή Ras al-Ein".
"Άλλες τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Harem στην βόρεια πλευρά της Iντλίμπ και έσκαψαν τούνελ μήκους τεσσάρων μέτρων και βάθους 8 μέτρων σε επτά περιοχές"!
"Στην πόλη Harem οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν...βάση και έχτισαν τοίχους σε διάφορες πλευρές".
"Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και αξιωματικοί των Υπηρεσιών Πληροφοριών επισκέφτηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών σε συριακό έδαφος κυρίως στην περιοχή Azaz για να εκπαιδεύσουν τρομοκράτες στον χειρισμό όπλων όλων των ειδών και για να πραγματοποιήσουν "μαύρες επιχειρήσεις" κυρίως δολοφονίες".
"Τα περάσματα και τα σύνορα τα έσκαβαν οι τρομοκράτες υπό την επίβλεψη του τουρκικού Στρατού και της ΜΙΤ".
"Ο τουρκικός Στρατός με άρματα μάχης και πυροβολικό άνοιξε πυρ για περισσότερες από δύο ώρες για να παρέχει κάλυψη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που εισέβαλαν στο συριακό έδαφος και βοήθησαν τους τρομοκράτες ισλαμιστές των οργανώσεων“Liwaa al-Fatih” και “Al-Sultan Murad”, στην περιοχή Azaz και διείσδυσαν πιο βαθιά στην πόλη Qara Mazraeh.
"Την επόμενη ημέρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποσύρθηκαν και παρέδωσαν το έδαφος που είχαν καταλάβει στις δύο τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες και εγκαταστάθηκαν στο έδαφος".
"Αργότερα μια ομάδα τρομοκρατών διαφόρων εθνικοτήτων πέρασαν παράνομα στην Συρία από το πέρασμα Bab al-Salameh στα σύνορα με την Τουρκία μαζί με τουρκικά ΤΟΜΑ και άρματα μάχης και εγκαταστάθηκαν σε χωριά και περιοχές στο Χαλέπι.
"Στις 22 Δεκεμβρίου τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διείσδυσαν στο συριακό έδαφος και εγκαταστάθηκαν στον λόφο al-Efrit στην περιοχή al-Malkiyeh στην Hasaka. Περίπου 150 Τούρκοι στρατιώτες μαζί με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ αναπτύχθηκαν στον λόφο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναπτύξει ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρακολούθησης στον λόφο al-Efrit".
"Tην επόμενη ημέρα καθώς και τις επόμενες ημέρες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπήκαν στις περιοχές Ras al-Ein, Qamishli, al-Qahtaniyeh και al-Malkiyeh στην Hasaka όπου πραγματοποίησαν επιχειρήσεις και κατασκευές τοίχων".
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας κλείνοντας απαιτεί από το Σ.Α. να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εργαστεί ώστε να απόσχει από τέτοιες πράξεις η Τουρκία για να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια διεθνώς ενώ περιέγραψε τις τουρκικές πράξεις ως "κραυγαλέες πράξεις παραβίασης εναντίον όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας"
Τέλος τονίζει πως "διατηρούμε το δικαίωμα απάντησης στις επαναλαμβανόμενες τουρκικές παραβιάσεις και θα ζητήσουμε αποζημιώσεις για καταστροφές και απώλειες".





pronews