31.1.16

To NATO ζητεί απο την Ρωσία να σέβεται τον εναέριο χώρο του



Από τη στιγμή που η Τουρκία ενεργεί αυθαίρετα εισβολές, επιθέσεις, σφαγές-συνεργασία με ISIS  και γενοκτονίες-φυσικά χωρίς να ρωτήσει το ΝΑΤΟ- χάνει το δικαίωμα να επικαλείται την υπεράσπισή της απ αυτό.
Ας υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της.Καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν υποχρεούται να την υπερασπίσει. Αντιθέτως το ίδιο το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να τη βάλει στη θέση της, γιατί με τις ενέργειές της αυτές είναι δυνατόν να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο, συμπαρασύροντας και το ΝΑΤΟ.

Φ. Ιωάννου


 Κάλεσμα στη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του απηύθυνε το Σάββατο το ΝΑΤΟ, λίγες ώρες μετά την καταγγελία της Τουρκίας, η οποία είναι κράτος μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, για νέα ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της.

«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

onalert