18.1.16

Συμμαχία Συρίας και Κούρδων κατά του Τούρκου εισβολέα: "Μας ενώνει ο κοινός εχθρός" - Νέοι βομβαρδισμοί υποτιθέμενων θέσεων του ISIS από την Άγκυρα


ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ PYD ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ 


Σύροι και Κούρδοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά των Τούρκων μετά την πρόσφατη τουρκική εισβολή στο συριακό έδαφος όταν ισχυρές τουρκικές μηχανοκίνητες μονάδες έφτασαν στα προάστια του Χαλέπιου υποτίθεται καταδιώκοντας δυνάμεις του ISIS τις οποίες όμως...προσπέρασαν απλά και μόνο για να εγκαταστήσουν θέσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών τρομοκρατών!  
 Μετά το σημερινό χτύπημα σε σχολείο στην πόλη Κίλις με βλήμα όλμου, οι Τούρκοι βομβάρδισαν εκ νέου υποτιθέμενες θέσεις του ISIS στο συριακό έδαφος με βολές πυροβολικού.  
 Η συριακή κυβέρνηση και οι Κούρδοι μαχητές του PYD αποφάσισαν να ενώσου τις δυνάμεις τους κατά του ISIS και των Τούρκων θεωρώντας τους ένα ενιαίο εχθρικο μπλοκ, και έτσι ο Σύρος υπουργός Εσωτερικών στρατηγός Mohammad Ibrahim Al Saar συναντήθηκε στα βορειοανατολικά της χώρας, στο μοναδικό προπύργιο του συριακού Στρατού την περιοχή, στην πόλη Χαζάκα με αντιπροσωπεία του συριακού παρακλαδιού του ΡΚΚ, το PYD που έφτασε στην περιοχή από το Kandil.  
 Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο εξοπλισμός των Κούρδων με ρωσικά οπλικά συστήματα με σκοπό την προέλαση δυτικά του Ευφράτη και την τελική επίθεση στην Ράκκα.   Στην κουρδική αντιπροσωπεία συμμετείχε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του PYD ο Ridor Halil, ο οποίος μαζί με μη κατονομαζόμενους πολέμαρχους κατήλθε από το ιρακινό όρος Καντίλ για να συναντηθεί με τον Σύρο στρατηγό.  
 Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, ο Salih Muslim, μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά "στην συνάντηση ο Σύρος υπουργός Εσωτερικών, το PYD και το PKK, αναφέρθηκαν στην πολεμική κατάσταση της πόλεως Hasakah και της επαρχίας Qamishli.
 Οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν αντιπροσώπους των Κούρδων για να επέλθει μια συμφωνία στις συνομιλίες με την κυβέρνηση Μ.Άσαντ και την Ρωσία"   
 Η συνάντηση έγινε στο τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, συνοδεία δεκάδων στρατιωτικών τεθωρακισμένων οχημάτων.  
 O M.Άσαντ ήδη προμηθεύει τους Κούρδους με σύγχρονα ρώσικης κατασκευής οπλικά συστήματα για να συνεχίσουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις δυτικά του Ευφράτη ποταμού κατά των Τζιχαντιστών αλλά και του περιβόητου Ισλαμικού Στρατού (İslam Ordusu) ο οποίος αποτελείται κυρίως από Τουρκμένους ισλαμιστές (φυλετικά πρόκειται για Τούρκους) και ελέγχεται πλήρως από την ΜΙΤ. 
 Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όπως ήδη έχει δημοσιευθεί από το pronews.gr εκατοντάδες άρματα μάχης αυτοκινούμενα πυροβόλα, ΤΟΜΑ (χωρίς όμως την υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας αφού είναι βέβαιο πως θα καταρριφθούν από τα ρωσικά μαχητικά) προχώρησαν σε μια αστραπιαία προέλαση και δημιούργησαν σφήνα μεταξύ των ισλαμιστών τουρκομάνων και των ρωσικών αλλά και συριακών δυνάμεων με εμφανή πρόθεση να περιέλθει όλη η περιοχή της τουρκικής μειονότητας υπό τον έλεγχο της Άγκυρας. 
 Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις δεν άφησαν αναπάντητη την κίνηση και βομβάρδισαν με σφοδρότητα ένα ακόμη τουρκικό κομβόι με όπλα και πυρομαχικά που κατευθυνόταν προς την τουρκική μειονότητα στο Χαλέπι αλλά δεν έχουν χερσαίες δυνάμεις για να ανακόψουν την τουρκική προέλαση. 
  Eδώ και καιρό η Τουρκία είχε μεταφέρει άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και  αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina από την περιοχή του Εβρου και την Ζώνη Ευθύνης της 1ης Στρατιάς στα σύνορα με την Συρία και μεταξύ αυτών ήταν και LEO2A4 με πυροβόλα των 120 χλστ. 

pronews