15.1.16

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Συρία: Η Τουρκία έπληξε δήθεν στόχους του ISIS στο Χαλέπι - Το επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ (vid)


ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ SU-25 ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ MIG-29


Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Συρία καθώς ο αμερικανός εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι τουρκικό πυροβολικό έπληξε χτες, δήθεν, στόχους των ισλαμιστών του ISIS στο Χαλέπι με τη Ρωσία να απογειώνει ταυτόχρονα για πρώτη φορα Su-25 σε κοινή αποστολή με ΜiG-29 της συριακής Αεροπορίας. 
 
Η Τουρκία αφού είδε ότι δεν μπορεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ και να δημιουργήσει την "ζώνη ασφαλείας" που ήθελε μέσα στο συριακό έδαφος ώστε αργότερα να το ενσωματώσει στην επικράτεια της τώρα παριστάνει ότι θα καταπολέμήσει το ISIS ώστε να πλήξει τους Κούρδους και το PYD.
 
Βλέπει ότι οι Κούρδοι στηρίζονται από ΗΠΑ και Ρωσία στην παρούσα φάση και η προοπτική δημιουργία κουρδικού κράτους φαντάζει πιο κοντά όσο ποτέ μετά και την επίσκεψη Ντεμιρτάς στην Μόσχα και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
 
Η Ρωσία περιμένει τα τουρκικά μαχητικά να κάνουν την εμφάνιση τους και το γεγονός ότι χτες για πρώτη φορά δύο MiG-29 της Αεροπορίας της Συρίας συνόδευσαν δύο ρωσικά Su-25 σε αποστολή βομβαρδισμού δεν είναι άσχετο με την τουρκική κίνηση απόγνωσης ενώ ερώτημα αποτελεί αν θα προχωρήσει και σε αεροπορικές επιδρομές ή θα αρκεστεί μόνο στο πυροβολικό η Άγκυρα.
 
Ταυτόχρονα την εμφάνιση του στον συριακό ουρανό έκανε το ρωσικό AWACS Beriev A-50, το κατασκοπευτικό αεροσκάφος Αn-30Β μαζί με ένα Mi-8AMTSh L370E8 "Vitebsk" με σύστημα αντιμέτρων κατά αντιαεροπορικών βλημάτων με υπέρυθρη καθοδήγηση.  
 
"Είδαμε το τουρκικό πυροβολικό να σφυροκοπά θέσεις των ισλαμιστών του ISIS στο Χαλέπι και ήταν αποτελεσματικοί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους Τούρκους προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης του συντονισμού μας σχετικά με θέσεις που πρέπει να πλήττει το πυροβολικό τους αλλά ναι τους έριξαν" είπε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης "Inherent Resolve" Steve Warren μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βαγδάτη.
 
Οι παρατηρήσεις του συνταγματάρχη Warren ήρθαν ως απάντηση της ανακοίνωσης του Τούρκου πρωθυπουργού Α.Νταβούτογλου ο οποίος ανακοίνωσε χτες ότι τουρκικό πυροβολικό έπληξε 500 θέσεις του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ.
 
Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, σχεδόν 200 μαχητές της ISIS στη Συρία έπεσαν νεκροί, μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της οποίας δέκα Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους (δείτε πατώντας εδώ).
 
Όταν ρωτήθηκε αν τα τουρκικά πλήγματα ήταν μέρος της εκστρατείας του συνασπισμού υπό των ΗΠΑ ο συνταγματάρχης Warren είπε:
 
"Είναι αλλά πρέπει να εργαστούμε πάνω στον συντονισμό".
 
"Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε που θα χτυπήσουν πριν το κάνουν. ΌΠως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει ένας μεγάλος συνασπισμός αποτελούμενος με πολλά μέρη πρέπει να δούμε ποια ανάγκη εξυπηρετούν οι Τούρκοι. Υπάρχουν προββλήματα καιρού, δεν μπορούμε να παρέχουμε το έιδος της αεροπορικής δύναμης που θα θέλαμε και οι Τούρκοι γεμίζουν αυτό το κενό με το πυροβολικό τους. Οπότε αυτό ήταν τέλειο. Έγινε όπως έπρεπε να γίνει" είπε ο Warren.
 
Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ φοβούνται ότι οι Τούρκοι θα πλήξουν τους Κούρδους και όχι μόνο... Γι αυτό και η επιμονή τους στον "συντονισμό"...
 



PRONEWS