22.1.16

Η ρωσική Αεροπορία "εξαέρωσε" τους ισλαμιστές στην Darayya - Ξεκίνησε η εκστρατεία των συνόρων από τον Συριακό Στρατό


O συριακός Στρατός ακολουθώντας πιστά τον ρωσικό σχεδιασμό δεν επιχειρεί ακόμα διείσδυση στην επαρχία Ιντλίμπ, και προχωρεί στην κατάληψη της συνοριογραμμής με την Τουρκία για να αποκόψει τους Τουρκμένους ισλαμιστές της Λαττάκειας και της Ιντλίμπ από τους τουρκικούς ανεφοδιασμούς ειδικά μετά την πρόσφατη ενίσχυση σε άντρες και πολεμοφόδια των ισλαμιστών του Χαλεπίου από τα τουρκικά σύνορα.  


 Την ίδια στιγμή η ρωσική Αεροπορία "εξαέρωσε" δυνάμεις των τζιχαντιστών στην πόλη Darayya έξω από την Δαμασκό .  
 Το συριακό Επιτελείο και οι Ρώσοι σύμβουλοι καταστρώνουν τα σχέδια τους με πρωταρχικό σκοπό την κατάληψη όλων των γραμμών ανεφοδιασμού των ισλαμιστών στις επαρχίες Ιντλίμπ, Λαττάκειας,και Χαλεπίου για να καταστεί εφικτή η ανακατάληψη των ομώνυμων πόλεων (πλην της Λαττάκειας που βρίσκεται σε συριακά χέρια)   Η 103η Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς μετά από σκληρές μάχες και με σημείο εφόδου την προσφάτως καταληφθείσα Σάλμα κατέλαβε νέα ορεινά σημεία στο βόρειο άκρο της επαρχίας από τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra και της Τζέις Αλ Σιγκούρ στα τουρκμενικά βουνά Jabal.   Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το συνοριακό πέρασμα της Beit Sakr. 

Από εκεί ο συριακός Στρατός θα προελάσει προς την στρατηγική συνοριακή πόλη Al-Rabi’yah που με την κατάληψή της η Δαμασκό θεωρεί ότι θα θέσει τέλος στις εχθροπραξίες στην Λαττάκεια και θα προχωρήσει στην αποκοπή της Ιντλίμπ.   Ιντλίμπ και Χαλέπι θεωρούνται αλληλένδετα μέτωπα, καθώς η Ιμτλίμπ ακόμα εφοδιάζει τους ισλαμιστές του Χαλεπίου, μετά την ολοκληρωτική αποκοπή της Ράκκας από την μεγαλύτερη συριακή πόλη.  

Ο συριακός Στρατός κατέλαβε τις περιοχές al-Mansur, al-Miass, και al- Karyateyn ολοκληρώνοντας την πλήρη κατοχή της ανατολικής υπαίθρου της πόλης. 

  Το ρωσικό ΥΠΕΞ διαμέσου της εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι "επειδή πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των διαφόρων ομάδων της αντιπολίτευσης στην Γενεύη στις 25 Ιανουαρίυο παρατηρήθηκε μια ενατικοποίηση των δραστηριοτήτων των τρομοκρατικών ομάδων, καθώς προσπαθούν να πα΄νε στις διαπραγματέυσεις από ισχυρότερη θέση    Η Al-Nusra και η Ahrar ash-Sham έλαβαν αυτές τις ημέρες σοβαρές ενισχύσεις προερχόμενες από την Τουρκία"!




Ευχάριστα για την Δαμασκό είναι και τα νέα από τις συγκρούσεις στα περίχωρά της καθώς ο συριακός Στρατός κατάφερε να καταλάβει την σνυδετήρια οδό μεταξύ των πόλεων Darayya και Moadamiya    Ήτα κρίσιμη η συμβολή της ρωσικής Αεροπορίας καθώς πραγματοποίησε 45 εξόδους κοντά στην Darayya για να δώσει την απαραίτητη κάλυψη στους Σύρους στρατιώτες ώστε να προωθηθούν σε βάθος στις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών.     Η Darayya αποτελεί ένα πολύ σημαντικό "αγκάθι" για την Δαμασκό καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα και από εκεί οι ισλαμιστές διεισδύουν στα προάστια της, και επιχειρούν να προκαλούν χάος και φόβο στους κατοίκους με τελικό στόχο την κατάρρευση της συριακής κυβέρνησης.

pronews