29.1.16

Αναστολή συμμετοχής της Ελλάδας στη Σένγκεν: Επιτέλους στην κυβέρνηση άρχισαν να αντιλαμβάνονται το αυτονόητο


ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ 

Η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη Σένγκεν αν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να εκβιάζουν και να “πυροβολούν” την Ελλάδα ότι δεν πράττει ότι πρέπει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού όταν Βρυξέλλες και Βερολίνο χαϊδεύουν τα αυτιά της Τουρκίας που στέλνει καραβιές λαθρομεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δύο κυβερνητικά στελέχη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας με δηλώσεις τους πριν από λίγη ώρα παραδέχθηκαν πώς γίνεται ένα παιχνίδι, ένας εκβιασμός από πλευράς Ευρωπαίων ο οποίος όμως “δεν μπορεί να περάσει”.
Επιβεβαιώνουν με αυτόν τον τρόπο ότι έγραψε το “pronews.gr” ότι υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν είναι πλέον μονόδρομος για να γλυτώσει η χώρα.
Γίνεται ορατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα” δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας σε τηλεοπτική συνέντευξη του. Αμέσως μετά ο ίδιος πρόσθεσε πως ανησυχεί από τις απειλές των Ευρωπαίων.
Αυτό δεν μας κάνει λίγο ανήσυχους; Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια διάσπαση που ξεπερνά τα κόμματα, ανησυχώ για τις απειλές των Ευρωπαίων”, είπε και επανέλαβε τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Βέλγου υπουργού να ρίχνουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα.
Και στο σημείο αυτό ο κύριος Μουζάλας αναρωτήθηκε: “Τους πνίγεις, είναι ποινικό αδίκημα”. άλιστα αποκάλυψε πως εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων θα συναντηθεί για να ενημερώσει τόσο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Λίγη ώρα αργότερα ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε πώς “η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο θέμα των προσφύγων, περισσότερο από ότι έχουν ανταποκριθεί οι εταίροι στις ανάγκες της Ελλάδας για το θέμα» και εκτίμησε πως «η χώρα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε χώρα δεσμοφύλακα".
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι δεν φοβάται έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν και απέρριψε την κριτική ότι η χώρα καθυστερεί. Σημείωσε ότι 4 από τις 5 δομές είναι σχεδόν έτοιμες και θα παραδοθούν σε λειτουργία τις επόμενες μέρες, ενώ τόνισε ότι ήδη λειτουργεί στη Λέσβο.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική στο υπουργείο Άμυνας και στον κ. Καμμένο ότι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα αιτήματα, ανέφερε πως όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία δίνουν μεγάλη μάχη με υπερβάλλοντα ζήλο. Ειδικότερα, τόνισε, ότι το υπουργείο Άμυνας έχει δώσει στρατόπεδα και θα δώσει και άλλα, όπως επίσης και συσσίτια για τη διατροφή των μεταναστών και των προσφύγων.
pronews