6.1.16

Κατρούγκαλος: Δεσμεύσεις για κύριες συντάξεις, όχι όμως για επικουρικές

Πόσο ηλίθιους μας περνάνε; Αν μειώσουν τις επικουρικές, δεν είναι το ίδιο  πράγμα με το να μειώνουν τις κύριες; Ως πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία; Θα μας πουν ότι προσπάθησαν να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, αλλά οι ¨κακοί" της τετράδας δεν συμφώνησαν.Πάντως ..."πέτυχαν" να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις! Μπράβο τους!!! ΑΛΕΞ ( Α. Αλεξανδρής)

Αθήνα
Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, αποφεύγοντας ωστόσο να δεσμευθεί με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τις επικουρικές συντάξεις.

Ειδικά για τους νυν συνταξιούχους ξεκαθάρισε πως «καμία σύνταξη από τις παλιές δεν θα μειωθεί», καταγγέλλοντας «κύμα παραπληροφόρησης» αφού, όπως είπε, «γίνεται σύγκριση της δικής μας πρότασης με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει, γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις».

Έβαλε μάλιστα στο στόχαστρο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «είναι σαν να έγιναν ξαφνικά παρθένες και τις 11 μειώσεις που έκαναν από το 2010 έως το 2012 να μην τις υπολογίζουν».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως μόλις τελειώσει το πρόγραμμα τότε και οι παλιές συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, ενώ σημείωσε πως δεν έχει συμφωνηθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018, αλλά αυτό είναι από τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές, ερωτηθείς εάν θα μειωθούν απάντησε: «Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η μείωση στις κύριες και ξεκινάμε με την πρότασή μας να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Θα πάμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε, αλλά δεν λέω με τον ίδιο πανηγυρικό τρόπο αυτό που είπα για τις κύριες, και για τις επικουρικές».

«Το σημαντικό είναι εάν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ασφαλιστικό ώστε να είναι δίκαιο για το μέλλον και να πάρει η επόμενη γενιά συντάξεις. Εκεί είναι η ουσία» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Newsroom ΔΟΛ