30.1.16

Πως έγινε η επίθεση με μολότοφ στην οικία Φλαμπουράρη


Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις 23.30 της Παρασκευής μια ομάδα 10 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο του σπιτιού στην οδό Βουλγαροκτόνου και έριξαν βόμβες μολότοφ. Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές δυο αυτοκίνητα (το ένα του γιου του κ. Φλαμπουράρη και το άλλο υπηρεσιακό της ΕΛ.ΑΣ.) ενώ ζημιές έγιναν και στην πρόσοψη της οικίας. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «στόχος» εμπρηστών η οικία του κ.Φλαμπουράρη καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στην είσοδο που την είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό. Λίγες ημέρες μετά σε μια «ανώνυμη» ανάληψη ευθύνης που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου αναφέρονταν ότι «…έτσι λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορα αριστερα κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από «σκοτεινά κέντρα» και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι. Τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων.»


Δήλωση Oλγας Γεροβασίλη

«Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί» υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη νέα επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, την οποία και καταδικάζει η κυβέρνηση.

«Οι αυτουργοί τέτοιου είδους 'αυθόρμητων' και 'επαναστατικών' ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό» σημειώνει.

Επίσης σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι: «Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο.»

Δήλωση Γ.Κουμουτσάκου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας την εμπρηστική επίθεση στο twitter σημείωσε ότι: «Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, εμείς καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι του κ. Α.Φλαμπουράρη. Κάποιοι όμως, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια»


tovima