29.1.16

"Ασπίδα" από την κυβέρνηση στον Γ.Βαρουφάκη - Ε.Τσακαλώτος: "Είμασταν μαζί σε όλα"

Πολύ καλά έκαναν και είχαν σχέδιο Χ ή ό,τι άλλο. Πρώτα είναι το συμφέρον της Ελλάδος και τελευταίο της Ευρώπης.

Μήπως θα έπρεπε να πάρουν άδεια από τον κάθε...Στούρνο; Το λάθος τους είναι ότι δεν το εφαρμόσανε. JUAN

TI ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


"Ασπίδα" στον Γ.Βαρουφάκη ορθώνει η κυβέρνηση με την δήλωση στην Βουλή του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος απαντώντας στις επίμονες αναφορές της αντιπολίτευσης για τα όσα ο προκάτοχός του αποκάλυψε για το plan X σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε ότι "είμασταν μαζί σε όλα".
Πιο πριν το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροή επισήμαινε για την υπόθεση πως «η αξιοπιστία των επιλογών του κ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχουν κριθεί σε όλα τα επίπεδα» ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας έει αποκαλύψει ότι ήταν εν γνώσει του όλοι οι χειρισμοί του πρώην ΥΠΟΙΚ.
Έτσι τηρώντας την ίδια γραμμή ο Ε.Τσακαλώτος με απόλυτη καθαρότητα είπε πως η ευθύνη είναι συλλογική και αφορά το σύνολο της κυβέρνησης, καθώς επρόκειτο περί ομαδικού σχεδισμού
«Εχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε – και το έκανε και ο πρωθυπουργός - τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο 6μηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη σε μια κυβέρνηση».
Ο κ. Τσακαλώτος ως προς τις συνεντεύξεις του προκατόχου του απάντησε ότι «Κάποιος μπορεί να είναι υπουργός οικονομικών και να κάνει τις υποχρεώσεις του  και κάποιος να απαντά στις συνεντεύξεις Βαρουφάκη. Και τα δύο δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει χρόνος».
Νωρίτερα, η κυρία Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καλέσει τον κ. Τσακαλώτο να απαντήσει για το Plan x. «Δεν έχετε απαντήσει κάτι για τον προκάτοχό σας. Εσείς συνεχίζετε  την τακτική των μαγνητοφωνήσεων; Μαγνητοφωνείτε τους ομολόγους σας;» είπε η βουλευτής της ΝΔ.
Επί της ουσίας ο ΥΠΟΙΚ έκλεισε το θέμα, και δεν υπάρχει κάτι καινούριο να προστεθεί. Η κυβέρνηση οργάνωσε ένα σχέδιο το οποίο μετέπειτα τελικώς δεν ακολούθησε, με τα γνωστά αποτελέσματα και την γνωστή κατάληξη της καλοκαιρινής διαπραγμάτευσης.

pronews