7.1.16

Ντα'ι'σελμπλουμ: Θα περάσουν μήνες πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας


Την πεποίθηση ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η ελληνική αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σε μήνες και όχι εβδομάδες» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα μελετήσει την πρόταση της Ελλάδας για το συνταξιοδοτικό, καθώς θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί από τους θεσμούς. 
Για την ανακεφαλαιοποίηση 

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συζήτησης, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως τόνισε, το γεγονός ότι χρειάστηκαν 20 δις. ευρώ λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις σημαίνει ότι θα μειωθεί αντίστοιχα και το συνολικό ποσό των 86 δις. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία του τρίτου προγράμματος. Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στην Ολλανδία, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα του. 

ethnos