30.1.16

Οι πρόσφυγες "κλονίζουν" την Γερμανία: ''Η αστυνομία να πυροβολεί τους λαθρομετανάστες'' πρότεινε η επικεφαλής κόμματος -


ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΤΑΡΙΦΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟ: "ΘΕΛΟΥΜΕ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ"!!!

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ζήσει εποχές δυστοπικών μελλοντολογικών ταινιών... αρρωστημένης φαντασίας πληρώνοντας τις παράλογες άνευ στοιχειώδους σκέψης, πολιτικές πολυπολιτισμού, κα αναμείξεως των κοινωνιών με ομάδες πληθυσμών που ΔΕΝ μπορούν να ενσωματωθούν στα ευρωπαϊκά χριστιανικά ιδεώδη και έτσι στην Γερμανία "έπεσε" η πρόταση να πυροβολούν, αν αυτό είναι απαραίτητο, τους λαθρομετανάστες στα σύνορα της, όπως ζήτησε η επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD Φράουκε Πέτρι, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα βρίσκοντας χώρο αποφάσισε μετά τα 3 δισ.ευρώ να ζητήσει επιπλέον άλλα δύο, για να μην αποστείλει σε Ελλάδα και Ευρώπη μερικά εκατομμυριάκια ακόμα λάθρο-προσφύγων.
 
Ήδη ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα στον ελεγχόμενο τουρκικό Τύπο ο οποίος κατά πλειοψηφία αποτελεί "φερέφωνο" της κυβέρνησης Ερντογάν-Νταβούτογλου που εξηγούν γιατί τα 3 δισ. που θα πάρει η Τουρκία δεν φτάνουν και πρέπει η Άγκυρα να ζητήσει κι άλλα! 
Επιπλέον το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik σε σημερινό του δημοσίευμα, επικαλείται πληροφορίες Ευρωπαίου διπλωμάτη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο οποίος υποστηρίζει πως η Τουρκία παρά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες, στοχεύει να πάρει 5 δισ. ευρώ, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρώπη, η οποία κινδυνεύει να "θαφτεί" μέσα στον "λάκκο" που η ίδια έσκαψε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ κατά του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ, καθώς ο πρόεδρος με την βοήθεια της Ρωσίας άντεξε και η ΕΕ δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της, και να υποδεχθεί τον συριακό πληθυσμό ανακατεμένο με πλήθος τζιχαντιστικών ομάδων και με λαθρομετανάστες απόλες τις ισλαμικές χώρες.
Άλλωστε το γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Frontex Φαμπρίς Λετζιέρι. «Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες κάθε μέρα φθάνουν στην Ελλάδα δύο με τρεις χιλιάδες άνθρωποι», δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel προειδοποιώντας ότι όσο επικρατεί πόλεμος στη Συρία οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να έρχονται.
Παράλληλα επέκρινε την Τουρκία για την χαλαρή της στάση έναντι των διακινητών: «Η Τουρκία δεν έπρεπε να κάνει τόσο εύκολη τη ζωή στους διακινητές. Στο κάτω κάτω έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο έγκλημα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Frontex.
Οι αστυνομικοί στα σύνορα «πρέπει να εμποδίζουν τις παράνομες διαβάσεις των συνόρων και να χρησιμοποιούν όπλα αν είναι απαραίτητο» δήλωσε η Πέτρι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.
«Προβλέπεται από το νόμο» επέμεινε η Πέτρι προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου: Υπάρχει νόμος στη Γερμανία που περιλαμβάνει την εντολή για πυρ;
«Δεν χρησιμοποίησα τη λύση "εντολή για πυρ"» απάντησε η Πέτρι προσθέτοντας ότι κανείς αστυνομικός δεν θα ήθελε να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. «Κι εγώ δεν το θέλω αυτό. Η χρήση ένοπλης βιας είναι το τελευταίο καταφύγιο». 
Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των άλλων κομμάτων με τον επικεφαλή των Σοσιαλδημοκρατών SPD Τόμας Όπερμαν να δηλώνει ότι «έχει χάσει τελείως το δρόμο της».
Η πρότασή της ανάγεται στην εποχή του Έριχ Χόνεκερ ο οποίος ήταν ο τελευταίος Γερμανός πολιτικός που έδωσε εντολή να πυροβολούνται πρόσφυγες» συμπλήρωσε ο Όμπερμαν.
Άσχετα όμως απότι είπε ο Ομπερμαν για τα μάτια του κόσμου, είναι ακόμα νωπή η απαίτηση των Βέλγων από την Ελλάδα να "πνίγει τους λαθρο-πρόσφυγες". Οι Βέλγοι δεν θα ζητούσαν ποτέ κάτι τέτοιο εάν και οι Γερμανοί δεν είχαν έρθει σε πραγματικά δύσκολη θέση. Η αιτία των πάντων βρίσκεται στον πόλεμο στην Συρία. Ένας πόλεμος που ξεκίνησε προς εξυπηρέτηση των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων και καταλήγει να προκαλεί μέγιστη ζημιά στην ίδια την Ευρώπη.
Εάν η ΕΕ δεν πιέσει τις ΗΠΑ να τον σταματήσουν, οι προσφυγικές-λαθρομεταναστευτικές ροές θα συνεχίσουν αυξανόμενες.
pronews