11.1.16

Σφοδρή επίθεση από Μαξίμου σε Κυριάκο: "Είναι ένας Μητσοτάκης! - Αυτό τα λέει όλα"!


"ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ" 

Σφοδρή επίθεση κατά του νέου προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατηγορώντας τον για νεοφιλελευθερισμό, ότι είναι γόνος παλαιού πολιτικού "τζακιού" με "αμαρτωλή" ιστορία και ότι αποτελεί έναν ακόμα φιλικό προς τους δανειστές πολιτικό παράγοντα.  
 Του καταμαρτυρούν επίσης πολιτικό καιροσκοπισμό καθώς παρά τον νεοφιλελευθερισμό που τον διακρίνει σε θέματα κοινωνικής πολιτικής δεν δίστασε να συνεργασθεί με τα "ακροδεξιά" τμήματα της ΝΔ (Βορίδης, Γεωργιάδης) για να πετύχει τον στόχο του, όπως έιχε πράξει και ο πατέρας του για να γίνει αρχηγός το 1984.  
 Κυβερνητικοί παράγοντες παραπέμπουν, σε πρώτη φάση, για περαιτέρω σχόλια στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   Αρχικά, θυμίζουν πως είναι γόνος «τζακιού». Στη συνέχεια επισημαίνουν τον νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των πολιτικών του απόψεων, ενώ υπογραμμίζουν και τη στήριξη που είχε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως «με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του απέναντι στα ακροδεξιά στηρίγματα του χωρίς τα οποία δε θα είχε καταφέρει να εκλέγει». 
  Ιδιαίτερη έμφαση, πάντως, δίνεται στην πορεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς των κατηγορούν για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτηριστική για το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση απέναντι στον κ. Μητσότάκη είναι η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος ουσιαστικά διαδέχτηκε τον κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο υπουργείο. 
   Ο κ. Βερναρδάκης, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους συχνούς συνομιλητές του πρωθυπουργού για θέματα πολύ πέραν της δημόσιας διοίκησης, επισημαίνει σε δήλωσή του πως η ΝΔ ξαναγίνεται «νεοφιλελεύθερη» και οι «δανειστές» έχουν ένα σκαλοπάτι περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας».  
  Προσθέτει, δε, πως «υβρίδια νεοφιλελευθερισμού όπως το ΠΟΤΑΜΙ και ορισμένες «προσωπικότητες» του ΠΑΣΟΚ θα ενσωματωθούν άμεσα στην ΝΔ».

pronews