10.1.16

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά»


Μήνυμα μέσω του Βήματος του νικητή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας - Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Μεϊμαράκη στον Κ. Μητσοτάκη


«Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με το «Βήμα», εν μέσω της ροής των αποτελεσμάτων που καταγράφουν τη μεγάλη νίκη του έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η επικράτηση του κ. Μητσοτάκη στη μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ. ήταν η μεγάλη ανατροπή στην προεκλογική κούρσα και αναμένεται από αύριο να φέρει νέο αέρα στην κεντροδεξιά, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι και καταλύτης ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, όχι μόνο στην παράταξή της.
Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη φέρνει εκ των πραγμάτων τη Ν.Δ.στο παιχνίδι της εξουσίας και δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό παιχνίδι, ενώ και στο Μέγαρο Μαξίμου θα αξιολογηθεί διαφορετική η κατάσταση με τη νέα ηγεσία της κεντροδεξιάς. Και αυτό διότι πλέον δεν θα υπάρχει αυτό το υπόγειο και παρασκηνιακό φλερτ «καραμανλικών» με το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα η εκλογική αναμέτρηση στη Ν.Δ. έφερε στο προσκήνιο το μέσο νεοδημοκράτη που έστειλε μήνυμα με την ψήφο του και επέφερε καίριο πλήγμα και στο κυρίαρχο έως σήμερα σύστημα των καραμανλικών. Εξάλλου, το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν και ήττα πολλών συστημάτων στην κεντροδεξιά παράταξη και κυρίως του καραμανλικού παράγοντα που έδωσε λυσσαλέα μάχη για την υποστήριξη του κ. Μεϊμαράκη.
Μεγάλος νικητής ο κ. Μητσοτάκης που έδωσε μια πολιτική μάχη για μια νέα και διαφορετική Νέα Δημοκρατία, ενώ μεγάλος χαμένος θεωρείται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που είχε δώσει τις «πολιτικές ευλογίες» στον κ. Μεϊμαράκη.
Επίσης, το εκλογικό αποτέλεσμα, έδωσε ένα καίριο πολιτικό πλήγμα στις περισσότερες πολιτικές οικογένειες της Ν.Δ., τις βαρονίες και τα τζάκια και τα φέουδα που συνασπίστηκαν έναντι του κ. Μητσοτάκη που όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο είχε τη στήριξη πολλών «σαμαρικών» (σ.σ.και ψηφοφόρων του Άδωνι Γεωργιάδη), αλλά και των υποστηρικτών του Απόστολου Τζιτζικώστα.
τηλεφώνημά του ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την νίκη του.

tovima