28.1.16

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ: "ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ" Ο Α.Τσίπρας έστειλε στο τρελάδικο την Α.Μέρκελ


Στα πρόθυρα της ψυχικής κατάρρευσης είναι η Άνγκελα Μέρκελ λόγω του προσφυγικού, σύμφωνα με έναν Γερμανό ψυχίατρο ο οποίος αποφάσισε να αποκαλύψει τη συμπεριφορά και τις κινήσεις της καγκελαρίου το τελευταίο διάστημα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ισχυρή κυρία της Γερμανίας πάσχει από νευρικό κλονισμό.

Κι όμως, σύμφωνα με τον γνωστό Γερμανό ψυχίατρο Χανς-Χόακιν Μάαζ, οι κινήσεις της κυρίας Μέρκελ και οι αποφάσεις της όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα «δείχνουν ότι η καγκελάριος έχει υποστεί νευρικό κλονισμό».
Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, η Μέρκελ είναι τόσο αποφασισμένη να μην παραδεχθεί ότι έκανε λάθος κινήσεις στο προσφυγικό ζήτημα, «που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».
Ο ίδιος αναφέρει για την Μέρκελ ότι είναι μια γυναίκα που θέλει πάντα να πετυχαίνει σε ό,τι κάνει. Έτσι, συχνά φτάνει στα άκρα για να ικανοποιήσει τους άλλους με μοναδικό σκοπό την δική της επιβεβαίωση, καθώς η αυτοεκτίμησή της είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
Προσωπικότητες όπως της Γερμανίδας καγκελαρίου «τρέφονται» από την επιτυχία και τους έπαινους και δυσκολεύονται πολύ να δεχθούν την όποια αρνητική κριτική, λέει.
Ο  Χανς-Χόακιν Μάαζ υποστηρίζει ακόμη ότι η απόφαση της Μέρκελ να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα της Γερμανίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει βαθιές, συναισθηματικές ρίζες, ενώ προσθέτει πως οι έπαινοι που έλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο για το ανθρωπιστικό της έργο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, «φούσκωσε» ακόμη περισσότερο τον ναρκισσισμό της.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, ως αποτέλεσμα η καγκελάριος υποφέρει τώρα γιατί έχει μια «τεχνητά διογκωμένη εικόνα για τον εαυτό της» και η άρνησή της να παραδεχθεί ότι η «μεγάλη ανθρωπιστική κίνηση» που έκανε για τους πρόσφυγες, ήταν μια λάθος απόφαση, μπορεί να βλάψει την πατρίδα της.
Ο ψυχίατρος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυρία Μέρκελ συνεχίζει να ακολουθεί τα πρότυπα συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν ανθρώπους σαν εκείνη, δηλαδή άτομα που θέλουν πάντα να πετυχαίνουν σε αυτά που κάνουν, γι' αυτό και -όπως τονίζει- η ψυχολογική ή η ψυχοσωματική της κατάρρευση είναι πολύ κοντά.
pronews