22.1.16

Το σχέδιο του Βερολίνου κατά της Ελλάδας που κρύβει η ειδεχθής επίθεση Σόιμπλε σε Τσίπρα


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΙΣΧΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Το Βερολίνο με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απαξίωσης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με προσβλητικές αναφορές και επιθέσεις που αντανακλούν ωστόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό δείχνει η ανήθικη επίθεση Σόιμπλε, αλλά και τα αισχρά, κίτρινα και γεμάτα εμπάθεια δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει “ανόητο” τον πρωθυπουργό που ψήφισαν οι Έλληνες για δύο φορές μάλιστα χωρίς αυτό να μην προκαλεί αντιδράσεις και εντός της χώρας. Κάποιοι μάλιστα σχολίαζαν πώς “με τέτοιου είδους επιθέσεις ο Σόιμπλε θα κάνει ακόμη πιο δημοφιλή τον Αλέξη Τσίπρα εντός της Ελλάδας”.
Πόσο μάλλον όταν οι Γερμανοί εκτοξεύουν λάσπη κατά του Έλληνα πρωθυπουργού τη στιγμή που “χαϊδεύουν” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνουν διθυραμβικά σχόλια και θέλουν, όπως και οι Βρυξέλλες να σχηματίσει η ΝΔ έναν συνασπισμό με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για να αναλάβουν την εξουσία και πάλι. Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο.
Της προσπάθειας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να δείξει στο Νταβός ποιος είναι ο ισχυρός, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα “ανόητο” και μαζί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, παραφράζοντας τη ρήση του Μπιλ Κλίντον “είναι η οικονομία” στο “είναι η εφαρμογή ανόητε”, έδωσε συνέχεια σήμερα ο Γερμανικός Τύπος.
Χθες ορθώς ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε συνέχεια στο περιστατικό καθ' ότι αναδείχθηκε το κόμπλεξ του κ. Σόιμπλε και τα κατάλοιπα του Γ' Ράιχ που κουβαλάει η κυβέρνηση της Γερμανίας σήμερα, αλλά η ίδια στάση ωστόσο δεν πρέπει να επιδειχθεί από πλευρας Μεγάρου Μαξίμου στα ειδεχθή δημοσιεύματα.
Η εφημερίδα Die Welt σήμερα με άρθρο της αναφέρει πώς “ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός”, και “εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια”. Αυτά αναφέρει όταν όλοι είδαν ποιος ήταν αυτός που προκάλεσε.
Πριν από μερικούς μήνες το σετάκι (Τσίπρα και Σόιμπλε) θα ήταν καλό για μια δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας πεισματάρης πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα” προστίθεται στο άρθρο της Die Welt.
Και δεν είναι το μόνο δημοσίευμα. Υπάρχουν πολλά ακόμη σήμερα στο Γερμανικό Τύπο, όπως άλλωστε και χθες, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν γνωρίζει καλά αγγλικά και δεν αντιλήφθηκε την ερώτηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Είναι ξεκάθαρο πώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο από πλευράς Βερολίνου με απώτερο στόχο βέβαια την επιδίωξη του κ. Σόιμπλε την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης με την απειλή του Grexit. Αυτό διαφαίνεται τώρα που πλησιάζει η ώρα της αξιολόγησης και κανονικά οι δανειστές θα έπρεπε να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, όπως την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους και όχι η Ελλάδα που έχει εκπληρώσει τα περισσότερα μέτρα του μνημονίου.
Θέλουν οι δανειστές να παραδοθεί η Ελλάδα άνευ όρων και να γίνει μία αποικία χρέους. Αυτή είναι η στόχευση τους εδώ και χρόνια, απλά αλλάζουν προσέγγιση.
Είναι βέβαιο πώς Βερολίνο και Βρυξέλλες επιχειρούν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα και ετοιμάζουν για αντικαταστάτη του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύμπραξη με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι ασφαλώς πόσο αντέχει ο λαός και τι θα πράξει όταν κληθεί να αποφασίσει.  
pronews