12.1.16

Ερντογάν: Καμικάζι συριακής (;) καταγωγής πίσω απο την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη


Η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε "επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε από Σύρο", δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Ενας καμικάζι συριακής καταγωγής διέπραξε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια", είπε.

Η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής και η Τουρκία τις αντιμετωπίζει όλες ίσα, πρόσθεσε.
Ο τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών της σημερινής επίθεσης περιλαμβάνονται ξένοι και τούρκοι πολίτες.



Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δώλωσε οτι ξένοι ήταν οι περισσότεροι από τους 10 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα στην πολύ τουριστική περιοχή Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης.

Οι αρχές μπόρεσαν  (;) εξάλλου να αναγνωρίσουν τον δράστη της επίθεσης αυτής, ο οποίος είναι ένας Σύρος πολίτης, γεννηθείς το 1988 και διερευνούν τις διασυνδέσεις του, πρόσθεσε ο Κουρτουλμούς σε σύντομη δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση μιας συνόδου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Κουρτουλμούς κατέληξε σημειώνοντας ότι 2 από τους 15 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών μία ώρα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.20 το πρωί στην καρδιά του τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, στη λεγόμενη πλατεία Σουλτάναχμετ και για την ακρίβεια στην περιοχή του Βυζαντινού Ιππόδρομου, καθιστά δύσκολο το έργο συλλογής πληροφοριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 15.


οonalert