4.1.16

Πρώην Πρόεδρος Ιράν: «Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας θα εξαλειφθεί!»

Αυτές όλες οι  υποανάπτυκτες αραβικές φυλές που τους επετράπη να σχηματίσουν κράτη, που βασανίζουν και αποκεφαλίζουν τα θύματά τους, είναι δυνατόν να θεωρούνται ισότιμα ανθρώπινα όντα; Ας γίνουν πρώτα άνθρωποι και μετά συζητάμε. Μέχρι τότε κανείς νόμος δεν μπορεί να πείσει  για τα περί ισότητας, δήθεν ρατσισμού και της βλακώδους και άσχετης λέξεως "ξενοφοβίας" που αναμασούν εγχώριοι ψευτοπροοδευτικοί "κύκλοι" που στοχεύουν στην υφαρπαγή ψήφων αδιαφορώντας για τις Εθνικές συνέπειες και επιπτώσεις ...JUAN
Οι πρώτες αντιδράσεις από το Ιράν, στον αποκεφαλισμό του σιίτη πολιτικού και θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ Αλ Νιμρ από τη Σαουδική Αραβία είναι άκρως ανησυχητικές.

Κορυφαίοι Ιρανοί πολιτικοί άνδρες απειλούν τη Σαουδική Αραβία με πόλεμο. Όπως μεταδίδει το ιρανικό PRESS TV, ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμεντ Χατάμι (Mohammad Khatami), δήλωσε ότι «η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας θα εξαλειφθεί από τις σελίδες της ιστορίας», για την εκτέλεση του Νιμρ Αλ Νιμρ.
Κορυφαίος Ιρανός βουλευτής, σύμφωνα πάντα με το ίδιο Μέσο, δήλωσε ότι η εκτέλεση του Νιμρ Αλ Νιμρ «βάζει φωτιά σε όλη την περιοχή», ενώ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βουλής του Ιράν δήλωσε ότι «το Ιράν δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλό στο έγκλημα της Σαουδικής Αραβίας».
Το Ιράν είχε προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες τη Σαουδική Αραβία ότι η εκτέλεση του Νιμρ Αλ Νιμρ «θα κοστίσει στη Σαουδική Αραβία ακριβά!».
Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 το πρωί η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε 47 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τον σιίτη θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη Νιμρ Αλ Νιμρ, κατηγορούμενους για πράξεις τρομοκρατίας και συνωμοσία κατά του καθεστώτος. Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες, σύμφωνα με τις Αρχές του βασιλείου, είχαν εμπλακεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα μεταξύ των ετών 2003 και 2006.
Ο Νιμρ Αλ Νιμρ και άλλοι 6 κατηγορούνταν ότι ενορχήστρωσαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μεταξύ του 2011 και του 2013, στις οποίες 20 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.
Νωρίτερα το 2015 το Ανώτατο Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας είχε απορρίψει αίτημα να μην εκτελεστεί ο Νιμρ Αλ Νιμρ.
Τους αποκεφαλισμούς χαιρέτησε με ικανοποίηση και ο Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας.
Μέσα στο 2015 η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας αποκεφάλισε συνολικά 158 θανατοποινίτες, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι εκτελέσεις έγιναν αμέσως μετά το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία όπου επισημοποίησε τη συμμαχία της Τουρκίας με το θεοκρατικό βασίλειο.
Ακολουθεί η πρώτη φωτογραφία που διέρρευσε στο διαδίκτυο του νεκρού Νιμρ Αλ Νιμρ.
ekklisiaonline