15.1.16

Τα «παίρνει» όλα πάνω του για τα όπλα της (Γιάφκας )…Κρατούμενος των Φυλακών!


«Όλη την ευθύνη» για τα όπλα και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στην γκαρσονιέρα στο κέντρο του Ηρακλείου, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, αναλαμβάνει ο 44χρονος έγκλειστος – για άλλη υπόθεση- , σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Διονύση Βέρα, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να «απαλλάξει» τους δύο φίλους και κουμπάρους του που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι οι τρεις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος – αν και δεν περιλαμβανόταν στην δικογραφία- άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Και οι τρεις πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα εξάλλου με τον Κώστα Παπαμαστοράκη,  συνήγορο του 40χρονου Ηρακλειώτη εμπόρου, η μόνη «εμπλοκή» του εντολέα του είναι ότι «δέχτηκε, παρά τι θέλησή του και μετά τις πιέσεις του κουμπάρου του, να πληρώσει μια φορά το ενοίκιο της γκαρσονιέρας, επειδή ο τελευταίος ήταν έγκλειστος» και ότι είχε στην κατοχή του τα κλειδιά, χωρίς πάντως ουδέποτε να έχει επισκεφθεί το χώρο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πλευρά του 26χρονου Ρεθυμνιώτη, ο συνήγορος του οποίου, Νίκος Κοτζαμπασάκης, επεσήμανε ότι μια ήταν η φορά που και αυτός πλήρωσε το ενοίκιο για το επίμαχο διαμέρισμα.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου για τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα της επιχείρησης από τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμανλάκη, η σύλληψη των τριών ατόμων είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πάντως ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν τους τρεις με αγοραπωλησίες όπλων, την ώρα που μεγάλο βάρος φαίνεται να δίνουν οι διωκτικές αρχές στις συνομιλίες των τριών
cretalive.gr/ veteranos.gr