24.1.16

Τσίπρας κατά Κατρούγκαλου για τους στρατιωτικούς! Τι έλεγε ο πρωθυπουργός τι είπε ο υπουργός του

Ποιος λέει ψέμματα; 


Να σπεύσει ο Κατρούγκαλος να εμποδίσει  εσωτερικά ή εξωτερικά γεγονότα... JUAN


Στις 9 Οκτωβρίου 2015,αφού παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε:

"Έχω και εγώ και ο υπουργός (σ.σ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος) απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί.
 Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε λοιπόν τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας. Σήμερα, μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις".

Τώρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά σε στρατιωτικούς  και σε προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας ότι “ η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία επιμέρους ή γενικότερη διάκριση”! 
Ποιος από τους δυο τελικά να εκφράζει την επίσημη κυβερνητική γραμμή; 
Η απάντηση Κατρούγκαλου δόθηκε σε ερώτηση συνδικαλιστή αστυνομικού ,ο οποίος και του επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος .

Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας προφανώς κι έχουν ιδιαιτερότητες στην εργασία τους, οι οποίες δεν χρειάζεται νομίζουμε ,ούτε να εξηγηθούν,ούτε να αναλυθούν,ούτε καν να μπουν σε συζήτηση. Μπορεί για τους κυβερνώντες -κι όχι μόνο τους σημερινούς- να είναι εύκολη η λύση της “εξίσωσης προς τα κάτω” για όλους. Αλλά αυτό δεν είναι …λύση. Είναι “σφαγή”.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν ο κ.Τσίπρας όσα έλεγε μετά τον Παρμενίωνα τα εννοούσε ή τα είπε “λόγω της ημέρας”. 
Όσο ο χρόνος τρέχει και δεν υλοποιείται η πεντακάθαρη υπόσχεση για την πλήρη αποκατάσταση στρατιωτικών και προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας στη βάση της απόφασης του ΣτΕ, η υποψία ότι για το δεύτερο τείνει να γίνει βεβαιότητα.
 Και για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να πούμε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει δεσμεύσει έστω τα χρήματα σε κωδικούς.
 Ο κ.Τόσκας απόστρατος Τεθωρακισμένων κιόλας έχει κάνει κάτι για να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για τους αστυνομικούς.

onalert