19.1.16

Κοπή πίτας Πολιτιστικών Συλλόγων Φεριωτών και παρουσίαση βιβλίου (βίντεο)


Του συνεργάτη μας Γιώργου  Νικολαίδη (gnborn2shoot)

Με την παρουσία πολλών μελών, φίλων και συνεργατών έγινε προχθές Κυριακή (17.1.16), σε αίθουσα του ξενοδοχείου « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» στην Θεσσαλονίκη, η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου  «ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ ΒΗΡΑΣ», καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου «Θρακιώτικα μασάλια και άλλες ιστορίες» του ιατρού-συγγραφέα  κ. Δημήτρη Μπάρλα.



Στην επιτυχημένη εκδήλωση παραβρέθηκαν και είκοσι μέλη του «αδελφού» Πολιτιστικού Συλλόγου Φεριωτών Αθήνας «ΒΗΡΑ», τα οποία την προηγουμένη ημέρα επισκέφθηκαν την Βεργίνα, την δε ξενάγησή τους ανέλαβε ο Αρχιτέκτων καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ.
Μέσα σε μια πολύ οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε σ΄όλη την διάρκεια της κοπής και παρουσίασης, όλοι ξαναθυμήθηκαν, αναπόλησαν, αστειεύτηκαν και αντάλλαξαν πολλές και εγκάρδιες ευχές, μιας και αρκετοί είχαμε και μια κοντινή ή μακρινή συγγένεια…
Στην αναζήτηση κοινών σημείων συνεργασίας και δράσης  μεταξύ των δύο Συλλόγων, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους οι πρόεδροι  κα. ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΔΕΔΟΥ εκ μέρους των Φεριωτών Θεσσαλονίκης και ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ εκ μέρους της «ΒΗΡΑΣ».
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Φερών κ. ΝΙΚΟΣ  ΓΚΟΤΣΗΣ που τιμά πάντα με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, μίλησε για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στα έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν στην πόλη των Φερών και τις πολύ καλές προοπτικές που διαγράφονται,  καθώς και στην ονοματοδοσία  της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ  ΦΕΡΩΝ και αιθουσών του Ωδείου.
Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε κυρίως η φιλόλογος καθηγήτρια κα. ΕΛΕΝΗ ΜΠΡΙΤΣΟΥ, διαβάζοντας πολύ παραστατικά  διάφορα αποσπάσματα και αναλύοντας τις περιστάσεις που επικρατούσαν τότε και που κάποτε θα γίνονταν αναμνήσεις…
Στο βιβλίο αναφέρονται διάφορα αληθινά περιστατικά και βιώματα, επενδυμένα με δόση χιούμορ, που έζησε ως γιατρός  ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΛΑΣ κατά το πλείστον στην επαρχία όπου υπηρέτησε.
Ο συγγραφέας  αναφέρθηκε και σε διασκεδαστικά γεγονότα εκτός βιβλίου μα και σε έντονα  ανθρώπινες στιγμές που βίωσε και θυμάται,  ευχαρίστησε δε στην κατακλείδα της ομιλίας του, τους Συλλόγους και τα μέλη για την εκτενή αναφορά, αποδοχή  και διάδοση του βιβλίου του.