23.1.16

Αστυνομικοί σε Κατρούγκαλο: Θα τα πούμε στο πεζοδρόμιο!

Ας μην είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι τα ΜΑΤ θα επέμβουν για να τους "σώσουν" από τη λαϊκή οργή...ΑΛΕΞ

Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις μετά την ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό των ενστόλων, που είχαν από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας - Δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό τόσο των επιστημονικών φορέων και των εργαζομένων, όσο και των αγροτών

Σε μετωπική σύγκρουση, που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα -ακόμη και αυτό των δυναμικών κινητοποιήσεων- προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με θέμα την ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό. 

Ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για το νέο ασφαλιστικό που αφορά στους ενστόλους, επισημαίνοντας ότι, πλέον, ό,τι ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, θα ισχύει και για τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος. 

Εμβρόντητοι οι εκπρόσωποι των αστυνομικών άκουγαν τον υπουργό Εργασίας να ξεδιπλώνει τα σχέδια της κυβέρνησης, απαντώντας ότι και οι ίδιοι πλέον θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο, οργανώνοντας κινητοποιήσεις και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Μάλιστα, όπως λένε, εκπρόσωποι των αστυνομικών θα βρίσκονται σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, αλλά και στα μπλόκα των αγροτών.

«Αυτό που είδαμε ήταν μια τεράστια ωμότητα του κ. Κατρούγκαλου, που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Μετά από όσα συνέβησαν σήμερα, απαντούμε το εξής: πλέον, το λόγο τον έχει το πεζοδρόμιο και όλες οι μορφές αγώνα» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος. 

Έτσι, μετά τους αγρότες, τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, στο δρόμο κατεβαίνουν και οι αστυνομικοί, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Κατρούγκαλος δεν απάντησε σε καμία από τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έκαναν οι αστυνομικοί, όπως τι θα γίνει με τις συντάξεις των οικογενειών των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον ή τους αξιωματικούς που αποστρατεύονται λόγω των κρίσεων, χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας, για να λάβουν σύνταξη. 

Η ΠΟΑΣΥ, από την πλευρά της, μετά τις σημερινές εξελίξεις, «κωδικοποιεί» όσα είπε στους αστυνομικούς ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ως εξής:

»α) οι ενιαίοι κανόνες της Εθνικής & Ανταποδοτικής σύνταξης θα εφαρμοστούν και στο Δημόσιο Τομέα και συνεπώς και στους Ενστόλους, χωρίς καμία εξαίρεση,

β) οι εφάπαξ παροχές των Ταμείων και Κλάδων Προνοίας μας, που δεν εντάσσονται στον Τομέα Προνοίας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα έχουν όμοιο τρόπο υπολογισμού με τον προαναφερόμενο Τομέα, και στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο πιθανόν να υπάρξει ένταξή τους στον εν λόγω Φορέα και

γ) θα υπάρξουν πιθανές μειώσεις στα μερίσματα που καταβάλλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου δικαιούχοι είναι το σύνολο των Πυροσβεστών και ένα σεβαστό ποσοστό των Αστυνομικών».      

Το πατριωτικό μας καθήκον, αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, κατόπιν ψηφοφορίας, τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία - συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές Οργανώσεις, υπογραμμίζεται, οπότε πλέον απομένει να φανεί ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ενστόλων.

protothema