20.1.16

Δικάζεται 95χρονος Γερμανός για εγκλήματα στο Άουσβιτς!

Οι "δικοί μας" για τις χιλιάδες "αυτοκτονίες" στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, ενεκα μνημονίων, πότε θα δικαστούν; ΑΛΕΞ
Συνέργεια σε δολοφονίες στο στρατόπεδο των Ναζί για τον πρώην γιατρό – Η γνωστή Άννα Φρανκ αποτελεί, ενδεχομένως, θύμα του.
Ένας 95χρονος Γερμανός άνδρας θα δικαστεί τον επόμενο μήνα κατηγορούμενος για εγκλήματα που συντέλεσε, κατά τη θητεία του σαν επιβλέπων ιατρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία, ανέφερε ένα τοπικό δικαστήριο της Γερμανίας.

Ο άνδρας, που ονομάζεται Hubert Z., κατηγορείται για συνέργεια σε τουλάχιστον 3.681 δολοφονίες, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, το 1944. Την περίοδο εκείνη, μάλιστα, η γνωστή Άννα Φρανκ με την οικογένειά της, είχαν φτάσει στο συγκεκριμένο στρατόπεδο των Ναζί.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο άνδρας και πρώην μέλος των SS γνώριζε πως οι δολοφονίες πραγματοποιούνταν σε«βιομηχανική κλίμακα» στο στρατόπεδο. Προηγουμένως, είχε ξοδέψει τέσσερα χρόνια σε πολωνική φυλακή για εγκλήματα που είχε διαπράξει στο Άουσβιτς κατά τη διάρκεια διαφορετικής περιίδου, μέσα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι σε θέση να μεταβεί (λόγω ηλικίας…) στο δικαστήριο για την προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 29 Φεβρουαρίου.
http://pikosapikos.gr/