20.1.16

Το ΡΚΚ ανατίναξε λεωφορείο με αστυνομικούς: 9 νεκροί - Η Άγκυρα στέλνει τους "μπορντό μπερελί" στην ΝΑ Τουρκία (vid, εικόνες)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Mετά την αποτυχία των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων, του τουρκικού Στρατού και της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής να καταστείλουν την κουρδική εξέγερση στην ΝΑ Τουρκία παρά την ισοπέδωση των τουρκικών πόλεων Τσίζρε,Σιρνάκ,Σιλώπη και Ντιγιάρμπακιρ, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να στείλει τις επιλεκτες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων "Μπορντό Μπερελί" δηλαδή τους "Κόκκινους Μπερέδες". 
  Η απόφαση ελήφθη μετά τα δύο πρόσφτα χτυπήματα στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, όπου καταστράφηκε η πρόσοψη του κτηρίου, και σκοτώθηκαν έξι αστυνομικοί (κατά τους Κούρδους πολλοί περισσότεροι) αλλά και σε λεωφορείο που μετέφερε 22 αστυνομικούς και το ανατίναξαν με αντιαρματική ρουκέτα ο μαχητές του ΡΚΚ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 9 από αυτούς.  
  Τέσσερα αποσπάσματα αποτελούμενα από 150 στελέχη, των "Μπορντό Μπερελί, θα αναπτυχθούν στην  πόλη Σουρ στην νοτιοανατολική Τουρκία για να διεξάγουν νυχτερινές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών.   
 Παρά τη συνεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών (πέραν του τριμήνου) οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποτύχει στην αποστολή τους και η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο των μαχητών του ΡΚΚ.  
  Οι τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις, βρίσκονται υπό τις διαταγές του υποστράτηγου Ζεκάι Ακσακάλι.    Το σώμα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευένους στον νυχτερινό αγώνα, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που δρουν μέσα στο σκοτάδι με ειδικό οπλισμό για νυχτερινές επιχειρήσεις.  
  Στόχος είναι να να απενεργοποιήσουν τις παγίδες  που έχουν στηθεί από τους αυτονομιστές, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στις μετακινούμενες δυνάμεις ασφαλείας, λόγω των πυκνών τηλεχειριζόμενων βομβιστικών επιθέσεων των Κούρδων του PKK, που έχουν στοιχίσει άγνωστο αριθμό νεκρών στις τουρκικές δυνάμεις καθώς αποφεύγεται η δημοσιοποίηση των πραγματικών απωλειών   Οι Κούρδοι μαχητές έχουν στήσει ενέδρες στα καίρια σημεία της πόλης ως ελεύθεροι σκοπευτές.  
  Σε όλη την πόλη Σουρ έχουν δημιουργηθεί αναχώματα και οδοφράγατα ή έχουν σκαφθεί ορύγματα για να μην διέλθουν οι δυνάμεις ασφαλείας. 
 Τα τουρκικά τεθωρακισμένα "μπλοκάρονται" εντός των στενών δρόμων κι αποτελούν εύκολο στόχο για τους μαχητές του ΡΚΚ.   Eντωμεταξύ συνεχίζονται οι δολοφονίες αμάχων πολιτών στις μαρτυρικές κουρδόφωνες τουρκικές πόλεις, από την ίδια την κυβέρνησή τους. 

  Στην πόλη Τσίζρε η τουρκική Αστυνομία άνοικε πυρ κατά αμάχων με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 10 άμαχοι πολίτες και η τύχη του παραμένει άγνωστη καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση στην περιοχή σε ασθενοφόρα προς ιατρική περίλθαψη των τραυματιών



pronews