25.1.16

Ο Β. Πούτιν με διάταγμα που εξέδωσε απέκλεισε 300 τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες από τα ρωσικά μεγάλα έργα (vid)


ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ SNIPERS ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

O πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, με δηλώσεις του επιτέθηκε σήμερα έκ νέου κατά της Τουρκίας, επαναφέροντας το θέμα της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού κρούσης Su-24SM από τουρκικά F-16, αλλά και την δολοφονία του Ρώσου πιλότου, Oleg Peshkov από τον Τούρκο Alparslan Çelik, αλλά η είδηση βρίσκεται αλλού: 

Υπέγραψε διάταγμα για τον αποκλεισμό 300 τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών από τα μεγάλα δημόσια έργα στην Ρωσία, ενώ τους αφαίρεσε και τις σχετικές πιστοποιήσεις αποκλείοντάς τους ταυτόχρονα και από τον ιδιωτικό τομέα!  
  Στις δηλώσεις του αρχικά τόνισε ότι "Η Τουρκία έκανε ένα τεράστιο λάθος που κατέρριψε το Su-24 και η αντίδρασή μας ήταν κάτι περισσότερο από "συγκρατημένη". Η τουρκική ηγεσία έκανε ένα τεράστιο λάθος καταρρίπτοντας το μαχητικό μας και οι άνθρωποι που τους προστατεύει σκότωσαν τον πιλότο μας.
 Η αντίδραση μας σε αυτό το έγκλημα πολέμου ήταν κάτι παραπάνω από συγκρατημένη".   Επίσης αποκάλυψε ότι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επεκτείνονται οι κυρώσεις σε 300 τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ρωσία, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.  
 Η εξέλιξη αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες κατασκευών, πολλές από τις οποίες δραστηριοποιούνται ήδη στην Ρωσία, προκειμένου να επεκτείνουν στην δράση τους στην αχανή ρωσική ενδοχώρα, όπου παρά την οικονομική κρίση λόγω της κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό η ανοικοδόμησή της.  
Tαυτόχρονα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για διείσδυση Spetsnaz μέσα στην Τουρκία προκειμένου να πιάσουν ζωντανό και να σύρουν στην δικαιοσύνη τον τούρκο δολοφόνο του Ρώσου πιλότου.   Yπενθυμίζουμε ότι ο Β.Πούτιν, εξέδωσε διαταγή με την οποια εγκρίνει επιχειρήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τουρκία  
 Ο Τούρκος και η τρομοκρατική ισλαμιστική του ομάδα δραστηριοποιούνταν στην Rabia στα δυτικά προάστια της Λαττάκεια εκεί όπου οι στρατιώτες του συριακού Στρατού και οι Spetsnaz έκανα αρχικά φύλλο και φτερό την πόλη για να τον εντοπίσουν. 

  Μετά την κατάρριψη του Su-24 o Alparslan Çelik υπεραμύνθηκε της άνανδρης δολοφονίας του Peshkov σε βίντεο, λέγοντας πως ο Ρώσος πιλότος έριχνε βόμβες στους Τουρκομάνους.   "Ο πιλότος έριχνε από πέντε λεπτά βόμβες στα αδέρφια μας τα οποία σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
 Δεν υπάρχει μέρος για ένα άτομο το οποίο βομβάρδιζε πολίτες Τουρκομάνους κάθε μέρα" είχε πει ο Çelik.   "Τα αντίποινα είναι το φυσικό δικαίωμα. Υπάρχει ζωή στα αντίποινα" πρόσθεσε.   Υπενθυμίζουμε ότι η Μόσχα έχει ζητήσει να συλληφθεί και να εκδωθεί για να δικαστεί ο Çelik από τις 30 Δεκεμβρίου.  
 "Απαιτούμε οι τουρκικές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για αν συλληφθεί ο Alparslan Çelik και οι συνεργάτες του και να μεταφερθούν ενωπίον της δικαιοσύνης για την δολοφονία του Ρώσου πιλότου" είχε τονίσει η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.  
 Η Ρωσία συνεχίζει την εκπαίδευση των νέων snipers της Συρίας όπως θα δείτε σε βίντεο ντοκουμέντο.
pronews