26.1.16

Πούτιν: Θα τους κλείσω 300 επιχειρήσεις και θα στείλω 85 χιλιάδες στην ανεργία!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ιδιαίτερα σκληρός κατά της Τουρκίας ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Ρωσικό Φόρουμ «Λαϊκό Μέτωπο», στην Μόσχα, τονίζοντας ότι η Τουρκία έκανε πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος και ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε και σε συγκεκριμένες εξαγγελίες σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε να κλείσουν αμέσως 300 οικοδομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία, πλήττοντας έτσι καίρια τη τουρκική οικονομία.
Η ενέργεια αυτή του Ρώσου προέδρου εκτός του ότι αφήνει αυτόματα χωρίς δουλεία περίπου 87 χιλιάδες άτομα, η συνολική ζημία για την τουρκική οικονομία θα φτάσει στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ένα από τα πιο σοβαρά χτυπήματα στην ήδη προβληματική τουρκική οικονομία.
Αλλά ο Βλαδιμήρ Πούτιν δεν αρκέστηκε σε αυτό. Όπως τόνισε στην ομιλία του η Ρωσία δεν θα περιοριστεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας αλλά οι συνέπειες της τουρκικής ενεργείας θα είναι και στο στρατιωτικό πεδίο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ήδη οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο ρωσικός στόλος στην ανατολική Μεσόγειο βομβαρδίζει περιοχές δίπλα στα τουρκικά σύνορα, ενώ οι συριακές δυνάμεις του πρόεδρου Άσαντ προελαύνουν και κατατροπώνουν τους Τουρκομάνους που φεύγουν κυνηγημένοι από την ρωσική οργή κατά χιλιάδες μέσα στην Τουρκία.
tilegrafima