30.1.16

Τον Μάρτιο τα 3 δισεκατομμύρια στην Τουρκία!!!- Θέλει ακόμα άλλα 2!!!


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, προτού αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία παραχώρησε σύσκεψη τύπου στο Αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας. Στην συνέντευξη που παραχώρησε, σύμφωνα με το TRT,  επεσήμανε ότι οι Κούρδοι πρέπει να είναι στο τραπέζι για τη λύση, τόνίζοντας όμως οτι δεν πρέπει να υπάρχουν στο ίδιο τραπέζι "τρομοκρατικά στοιχεία", όπως τα αποκάλεσε. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να κατέστη δυνατή μια λύση, που απορρίπτει η Τουρκία, στη Συρία, και σημείωσε πως δεν είναι εύκολο να παρθεί αποτέλεσμα σύντομα.

Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μπόζκιρ, απαντώντας σε ερωτήσεις του TRT Haber, στο πλαίσιο των επαφών του στη Ρώμη, τόνισε ότι η Τουρκία τάσσεται εναντίον της παρουσίας των τρομοκρατικών οργανώσεων στο τραπέζι των συνομιλιών και είπε πως έχουν γίνει αποδεκτά τα στοιχεία που έχει υποβάλλει η Τουρκία σχετικά με τη διασύνδεση ανάμεσα στα κουρδικά PYD και PKK.
«Δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση εφόσον ο Άσαντ είναι στη εξουσία και ούτε μπορεί να πετύχει ο αγώνας ενάντια του προσφυγικού και της τρομοκρατίας» υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός. 

Κληθείς να απαντήσει σε άλλη ερώτηση δήλωσε ότι τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου θα σταλούν στην Τουρκία τα 3 δισεκατομμύρια Ευρώ που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Σύριους που βρίσκονται στην Τουρκία.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι χειρότεροι φόβοι για αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τα πιο αρμόδια χείλη, του Γιάννη Μουζάλα σε δηλώσεις του στην σημερινή εκπομπή του Mega. ''Γίνεται ορατό τέτοιο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα''.Δείτε τι δήλωσε στο Newsit.gr:




onalert