24.1.16

Διαδηλώσεις με στολή! Πίσω στο 2012 στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας

Πίσω στο 2012 με στρατιωτικούς,αστυνομικούς,πυροσβέστες και λιμενικούς στο δρόμο να διαδηλώνουν.


Η συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, παρουσία του υπουργού Νίκου Τόσκα, του γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαου Φράγκου της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων απέβη άκαρπη.



Οι ομοσπονδίες στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας ζήτησαν από τις πρωτοβάθμιες ενώσεις τους να προχωρήσουν σε πρώτη φάση στις εξής ενέργειες:

«Έκδοση ανακοινώσεων και επιστολών προς τους βουλευτές των νομών σας, προκειμένου να ενημερωθούν ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων και επικουρικών συντάξεων δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίως στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γνωρίζοντάς τους ειδικότερα ότι, οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, της επικινδυνότητας, το μικρό προσδόκιμο ζωής, τα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων εξάμηνα, τις διπλάσιες υπηρεσίες, τους παθόντες εξαιτίας της υπηρεσίας κ.λπ. Παραστάσεις διαμαρτυρίας που στόχο θα έχουν την προαναφερθείσα ενημέρωση. Οτιδήποτε εσείς κρίνετε σκόπιμο και χρηστικό για τον παραπάνω σκοπό».

Οι κινητοποιήσεις με στολή θεωρούνται δεδομένες και προγραμματίζονται. 

Αυτό αποφασίστηκε στη πρώτη κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του οργάνουπου συνέστησαν.

Στη κοινή ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και στρατιωτικών ότι: «Ας γνωρίζουν οι δανειστές και οι όποιοι εγχώριοι και εξωχώριοι εκφραστές των συμφερόντων τους, ότι οι, εκ του Ελληνικού Συντάγματος, απορρέουσες συνδικαλιστικές μας αρμοδιότητες, επιτάσσουν την πλήρη δραστηριοποίησή μας, μη λησμονώντας τις παραδοχές του νυν Υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κλπ. Δράσεις που έχουμε συναποφασίσει και απαιτήσεις που μας οδηγούν, νομοτελειακά πλέον, στη δημιουργία τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως από την πλειοψηφία των συναδέλφων εκφράστηκε πανηγυρικά. Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας.» 


onalert