29.11.15

"Έχει θέση στο NATO η Τουρκία"; Αμερικανοί στρατηγοί ζητούν την αποβολή της


Αμερικανοί στρατηγοί ζητούν να εκδιωχθεί η Τουρκία από το NATO και οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τον ηγέτη της ως “μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας”! Προφανώς στο θέμα του προσφυγικού η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοηθεί και η Ευρώπη πρέπει να έχει σχέσεις και επαφές με την ηγεσία της. Όχι όμως σχέσεις …εξάρτησης με παρακάλια. Ο Ερντογάν είναι υποχρεωμένος να συμβάλλει ουσιαστικά στην λύση του προβλήματος κι όχι να κοροϊδεύει όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Το χειρότερο γι΄ αυτόν βέβαια είναι ότι αρκετοί και σημαντικοί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν καταλάβει ότι ο σουλτάνος κοροϊδεύει.

Δεν είναι μόνο ο γνωστός αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ ,ο οποίος δήλωσε στο CNN :

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Το ΙΚ δεν είναι απλώς μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μια σουνιτική τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι στοχοποιεί τους σιίτες και αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, παρά το γεγονός ότι αποτελεί απειλή και για τις χώρες αυτές. Εξάλλου πάντα υπάρχει η σκέψη ότι η Τουρκία υποστηρίζει το ΙΚ. Κάποιος αγοράζει το πετρέλαιο που το ΙΚ πουλά, το πετρέλαιο που διοχετεύεται μέσω του εδάφους κάποιων. Για μένα περνά μέσω Τουρκίας, αν και οι Τούρκοι ποτέ δεν το παραδέχτηκαν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Sputnik ο απόστρατος αμερικανός υποστράτηγος Πολ Βάλελι,υποστηρίζει ότι η σημερινή Τουρκία επιδιώκει την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο ίδιος πιστεύει πως η Τουρκία συνεργάζεται στενά με το ΙΚ και για αυτό πρέπει να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιες απόψεις. Κανείς δεν θα επιθυμούσε να δούμε την Τουρκία να απομακρύνεται κι άλλο από τη δύση . Αλλά αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται από την ικανοποίηση όσων απαιτεί ο σουλτάνος Ερντογάν και …ο υπασπιστής του Αχμέτ Νταβούτογλου. Είναι η Τουρκία που οφείλει να δώσει πράγματα και να αποδείξει ότι την ενδιαφέρει να μείνει κοντά στη δύση κι όχι να εξισλαμιστεί τελείως. 

onalert