3.10.15

"Σφυροκόπημα" της ρωσικής Αεροπορίας σε Ιντλίμπ και Παλμύρα - Εξοντώνονται όλες οι φάλαγγες των ισλαμιστών στους συριακούς αυτοκινητόδρομους (vid)


ΜΟΣΧΑ: "ΘΑ ΧTΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ISIL" - O XAΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί της ρωσικής Αεροπορίας στην ελεγχόμενη από την Αλ Κάιντα πόλη της Jisr Al-Shughour στην επαρχία Idlib στην οποία εξολοθρεύτηκε μεγάλη φάλαγγα ισλαμιστών, η οποία κατευθύνονταν προς ενίσχυση του ισλαμικού θύλακα στα βορειοανατολικά της Λαττάκειας.
Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν ανηλεώς τις Jabal Al-Zawiya (Idlib) και Jabal Al-Akrad στην περιφέρεια της Λαττάκειας. 
Απογειώθηκαν από την βάση της Hmamiyat εντός του διεθνούς αεροδρομίου Bassel Al-Assad σήμερα το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν σταματήσει ακόμα τις αποστολές τους.
Στο στόχαστρο της ρωσικής Αεροπορίας μπήκαν και οι πόλεις Ma’arat, Al-Nu’man, Kafr Nabl, Sarmeen, Ariha, και Saraqib όλες στην επαρχία Ιντλίμπ οι οποίες ελέγχονται από τους ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, τους οποίους με περίσσεια και ύποπτη ευκολία οι Αμερικανοί, και οι Βρετανοί "βάφτισαν" ως "μετριοπαθείς αντάρτες" (μετριοπαθείς ισλαμιστές είναι ένας όρος που μόνο στο...Χόλιγουντ μπορούσαν να εφεύρουν).
Η ρωσική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να διαρκέσουν και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους τέσσερις μήνες εάν αυτοί δεν αποδειχθούν αρκετοί για να εξολοθρεύσει η ρωσική Αεροπορία το ISIL σε Συρία και Ιράκ. To μήνυμα είναι ξεκάθαρο: "Θα μέινουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το ISIL"
Η ρωσική Αεροπορία πριν λίγο χτύπησε και στην επαρχία της Παλμύρας στην ελληνορθόδοξη πόλη της Al-Quraytayn όπου ισλαμιστές της υπαίθρου απειλούν τους χριστιανούς, και στον αυτοκινητόδρομο Teefor-Palmyra, όπου πρώτο της μέλημα είναι η εξολόθρευση των ομάδων που σπεύδουν προς ενίσχυση των ισλαμιστών στην αρχαία πόλη, τους οποίους απλώς θέλουν να τους τελειώσουν η τροφή,το νερό και τα πυρομαχικά. Ο συριακός Στρατός θέλει να ανακαταλάβει την Παλμύρα με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές στα εναπομείναντα μνημεία.
Στην πόλη Al-Quraytayn καταστράφηκε το αρχηγείο του ISIS, και αμέσως μετά εξοντώθηκε φάλαγγα ιλαμιστών που χρησιμοποιούσε τον αυτοκινητόδρομο Teefor-Palmyra.
Με αυτό τον τρόπο οι ισλαμιστές έχουν μείνει κυριολεκτικά "παράλυτοι" στις συριακές ερήμους αφού φοβούνται να μετακινηθούν. Οι ρωσικοί δορυφόροι σε μια τέτοια ακάλυπτη έκταση τους εντοπίζουν αμέσως δημιουργώντας εκ νέου απορίες, τι στο καλό βομβάρδιζαν 15 μήνες οι Αμερικανοί, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι υποψιάζονται ότι οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν "εικονικοί"
Με την κάλυψη της ρωσικής Αεροπορίας ο συριακός Στρατός προήλασε από την πόλη Maheen προς την Al-Quraytayn όπου και εξοντώθηκαν δεκάδες ισλαμιστές και καταστράφηκε εξοπλισμός τους.
Αυτή τη στιγμή ο συριακός Στρατός επιχειρεί να εκκαθαρίσει τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην αρχαία χριστιανική πόλη.
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις των Σύρων Κούρδων του YPG αντιμετώπισαν έγκαιρα αντεπιθέσεις των ισλαμιστών στο Χαλέπι και στην Hesekê σκοτώνοντας 32 ισλαμιστές. Οι Κούρδοι είχαν έγκαιρη πληροφόρηση για τις κινήσεις τους από ρωσικές πηγές.
pronews.gr