14.10.15

ΝΔ: Η "καρέκλα" αρχίζει να γράφει "Τζιτζικώστας" και οι του Μεϊμαράκη ζητούν ... αναβολή εκλογών! (upd)


Σαφές είναι πλέον καθώς κάθε ημέρα φαίνεται να ισχυροποιείται η υποψηφιότητα του εξωκοινοβουλευτικού Α.Τζιτζικώστα τον οποίο δείχνει ν υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της Σαμαρικής πτέρυγας και βουλευτές προσκείμενοι στον Ε. Μεϊμαράκη ζητούν να αναβληθεί η εκλογή προέδρου ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα τον επόμενο Μάρτιο

Κίνηση βουλευτών της ΝΔ για να «παγώσει» η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η οποία έχει προγραματιστεί για τις 18:00 σήμερα το απόγευμα. 
Με το επιχείρημα ότι διασύρεται το κόμμα με όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, ομάδα βουλευτών με προεξάρχοντα τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριο Σαλμά προετοιμάζουν παρέμβαση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνοντας να σταματήσουν οι διαδικασίες διαδοχής και να ισχύσει η προηγούμενη απόφαση της ΚΟ και της Πολιτικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία η αλλαγή ηγεσίας ήταν προγραμματισμένη για τον προσεχή Μάρτιο του 2016.
Με την πρόταση του κ. Σαλμά συμφωνούν κατά πληροφορίες και πολλοί συνάδελφοί του βουλευτές προσκείμενοι στον χώρο του Ε.Μεϊμαράκη.
Τι αναφέρει το κείμενο των βουλευτών: 
«Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά αποτελεί την Παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, αποτελώντας σταθερά του πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η 41χρονη πορεία του κόμματος στηρίχθηκε στη βαθιά πίστη για τηΔημοκρατία αλλά και τη μαχητικότητα για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.
Σήμερα, μετά από την ήττα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, η Παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό και έπειτα από την εντολή του κ. Ε.Μεϊμαράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του, είναι ζωτικό για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία εκλογής, όπως έχει ορίσει ήδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις 22 Νοεμβρίου εφαρμόζοντας ρητά το Καταστατικό.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει και σ' αυτή την αλλαγή οφείλουμε όλοι μας να την οδηγήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αναγεννηθούμε».
Ποιοι υπογράφουν το κείμενο
Το κείμενο υπέρ της ενότητας της Παράταξης και διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης προέδρου στις 22 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο συντάχθηκε χθες βράδυ και από το πρωί υπογράφουν χιλιάδες μέλη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι Νομαρχιακών και νεολαίοι, σε μία προσπάθεια να εκφραστεί η βούληση της γαλάζιας βάσης για ανάδειξη αρχηγού το συντομότερο δυνατό. 
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη κίνηση είχε γίνε και το 2009, με χιλιάδες μέλη του κόμματος να ζητούν τότε το άνοιγμα των διαδικασιών στη βάση του κόμματος.
 
pronews