8.10.15

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! Βεβήλωσαν το Ναό της Παναγίας στην Κορυτσά


Ο ναός της Παναγίας στην Κορυτσά βεβηλώθηκε για πολλοστή φορά από ανεύθυνα και επικίνδυνα άτομα. Χτες το πρωί στις 6 η ώρα ο νεωκόρος βρήκε κατεστραμμένες πόρτες και παράθυρα, κλεμμένες αλυσίδες και κλειδαριές. Είχαν κλαπεί και τα παγκάρια. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία για να βρει τους ενόχους.
Προκαλεί ανησυχία, όμως, το γεγονός πως η καταστροφή ήταν τέτοια που δεν σου έδινε την εντύπωση πως οι δράστες είχαν ως στόχο την κλοπή. Αυτό μάλλον αποτελεί την δικαιολογία και δημιουργεί άλλοθι για όσα είχαν γίνει.

Οι καταστροφές σ' όλες τις πλευρές και στο εσωτερικό του ναού αλλά και το γεγονός πως αφού αφαίρεσαν κάθε κάγκελο και μπορούσαν να μπουν από την πόρτα επέλεξαν το παράθυρο απλώς επιβεβαιώνει τις υποψίες μας πως πρόκειται για βεβήλωση που είχε στόχο τη τρομοκράτηση των ορθοδόξων και ως κίνητρο το θρησκευτικό μίσος. Οι βάνδαλοι είχαν την άνεση και το χρόνο να καταστρέψουν ότι θέλουν μέσα στο ναό, ανενόχλητοι.

Ο ναός της Παναγίας καταστράφηκε από το Χότζα και τώρα αυτό που υπάρχει είναι μόνο ένα παρεκκλήσι. Φυσικά οι ορθόδοξοι ναοί βρίσκονται στο έλεος των εξτρεμιστικών στοιχείων.
Εμείς ενημερώσαμε και στα αλβανικά για την καταστροφή που είχε γίνει στα παρεκκλήσια στα χωριά Δάρδας και Σινίτσας αλλά κανένα αλβανικό ΜΜΕ δεν μετέδωσε τίποτα. Αυτή η σκόπιμη και επικίνδυνη φίμωση των ειδήσεων που αναδεικνύουν ένα σημαντικό πρόβλημα είναι μια εχθρική πράξη εναντίων των ορθοδόξων και των Ελλήνων.
http://www.himara.gr