21.10.15

ΚΥΠΡΟΣ:Πρόεδρος Της Δημοκρατίας Δεν τίθεται θέμα άρσης του βέτο της Λευκωσίας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας - Συνάντηση με Μέρκελ εντός των ημερών



Αυτό που δεν τολμά να κάνει  η "κυβέρνηση" της Ελλάδος!

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα άρσης του βέτο της Λευκωσίας στο θέμα του ανοίγματος κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ στην Τουρκία για άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 στον ενταξιακό διάλογο της Άγκυρας.
“Θα έχω συνάντηση τις επόμενες των ημερών με την κ. Μέρκελ και είμαι βέβαιος ότι κατά τη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη θα συζητήσουμε επ` αυτού. Αλλά να σας υπενθυμίσω ότι είχα (εισηγηθεί) από την εκλογή μου και στις προτάσεις που υπέβαλα στον κ. `Ερογλου τότε, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το άνοιγμα των λιμένων της Τουρκίας, εν τη ουσία την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που υπαγόρευαν την επιβολή του βέτο από κυπριακής πλευράς. Δεν νομίζω να τίθεται ανάλογο θέμα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Μέρκελ ότι θα προσπαθήσει να πείσει την Κύπρο, απάντησε: “Είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσει να πείσει και την Τουρκία για τα όσα έχω αναφέρει”.

πηγη : http://offsite.com.cy/