20.9.15

Την Πέμπτη η Σαουδική Αραβία θα σταυρώσει 20χρονο επειδή «πρόσβαλε» τον βασιλιά!!!

Χαρά στο ...βασιλιά και τη χώρα, που προσεβλήθη! Χώρες που εκτελούν παιδιά και με τέτοιο τρόπο, αυτόματα κατατάσσονται στις χώρες κάφρων και ανθρωποειδών επικίνδυνων για την ανθρωπότητα. JUAN 
Ακτιβιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση για να εμποδίσει την εκτέλεση με θάνατο στον σταυρό (σταύρωση) του Αλί Μοχάμεντ Αλ Νιμρ (Ali Mohammed Al Nimr) από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Αλ Νιμρ είναι φυλακισμένος από την ημέρα της σύλληψής του, στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, όταν ήταν μόλις 17 χρονών. Συνελήφθη κατά την καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη σιιτική επαρχία του Κατίφ.
Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας τον κατηγορούν ότι συμμετείχε σε παράνομες διαδηλώσεις και σε ένοπλες επιθέσεις, αν και δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη για αυτές τις κατηγορίες.
Οι δικηγόροι του φοβούνται ότι ο Αλ Νιμρ θα εκτελεστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Θεωρείται ότι ο νεαρός τιμωρείται εξαιτίας του θείου του, σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ, ο οποίος είναι γνωστός επικριτής της μοναρχίας και σημαντικός θρησκευτικός ηγέτης.
Ο 53χρονος σεΐχης επίσης έχει καταδικαστεί σε σταυρικό θάνατο επειδή «πρόσβαλε τον βασιλιά» και επειδή έκανε θρησκευτικά κηρύγματα που «διατάραξαν την εθνική ενότητα».
Η σταύρωση του 53χρονου σεΐχη έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και υπάρχουν φόβοι ότι την ίδια ημέρα θα σταυρωθεί και ο ανιψιός του.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο Αλί υπέγραψε ομολογία μετά από βασανιστήρια, ότι όταν συνελήφθη ήταν μόλις 17 ετών, και καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επέμβει για να σωθεί η ζωή του.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία μόνο η Κίνα και το Ιράν ξεπερνούν σε αριθμό εκτελέσεων τη Σαουδική Αραβία.
http://tilegrafima.gr/