10.8.15

Video: "Κόλαση" φωτιάς στο Χαλέπι - Συντριβή των ισλαμιστών σε Kuweires και κεντρικές φυλακές


TO ISIL ΕΧΑΣΕ 200 ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Την έκτη επίθεση από την αρχή του έτους των ισλαμιστών του ISIL απέκρουσαν με γενναιότητα οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Kuweires στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές ο συριακός Στρατός εξολόθρευσε περί τους εκατό τζιχαντιστές και κατέστρεψε τρία άρματα T-55 και οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με ποικιλία αντιαεροπορικών πυροβόλων. 
Για να γίνει κατανοητή η σημασία της νίκης του συριακού Στρατού, οι κυβερνητικές δυνάμεις δρουν σε εχθρικό έδαφος καθώς η ανατολική ύπαιθρος τελεί υπό την κατοχή των ισλαμιστών καθώς σε ενώνεται με αυτοκινητόδρομο με την Ράκα που αποτελεί την λεγόμενη "πρωτεύουσα" του ISIL.
H βάση αυτή είναι απαραίτητη καθώς από εκεί εξοπλίζονται και ανεφοδιάζοται οι δυνάμεις του συριακού Στρατού που κρατούν ελέυθερα τα δύο τρίτα της πόλης του Χαλεπίου, της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.
Ο συριακός Στρατός προσπαθεί να αποκόψει τις ροές των εφοδίων στους ισλαμιστές που έρχονται από την Τουρκία, και γι'αυτό πραγματοποιεί εκστρατεία στις συνοριογραμμές. Η κατάληψη της Χαζάκα κοντά στο Ιράκ, και κοντά στην Ράκα είναι το πρώτο προγεφύρωμα πάνω στο οποίο ελπίζουν να αποκόψουν την "πρωτεύουσα" των ισλαμιστών από τα "αδέλφια" τους στο Ιράκ.
Μετέπειτα στόχος είναι η προέλαση προς την ίδια την Ράκα.
Ταυτόχρονα στον τομέα όπου βρίσκονται οι φυλακές του Χαλεπίου, ο συριακός Στρατός πέτυχε σημαντική επιτυχία καθώς πολλοί εκ των μαχητών του ΙSIL και της Αλ Νούσρα προσπάθησαν να μετακινηθούν προς τη ανατολική ύπαιθρο (προφανώς για να ενισχύσουν την επίθεση των ισλαμιστών στην αεροπορική βάση), αλλά έπεσαν πάνω στα στοχευμένα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών του δυνάμεων του Μ.Άσαντ, οι οποίες γνώριζαν εκ των προτέρων από που θα περνου΄σαν οι ισλαμιστές.
 
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και μονάδες της Χεζμπολάχ ενω χρησιμοποιήθηκαν και βλήματα Katyusha και FROG με τα οποία χτυπήθηκαν θέσεις πίσω από τους αντάρτες ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα διαφυγής τους.
 
Ως αποτέλεσμα είχαμε ένα "δαχτυλίδι" θανάτου και φωτιάς το οποίο απλά εκμηδένισε τις δυνάμεις των ανταρτών. Στο τέλος της "ισοπέδωσης" οι Σύροι αξιωματούχοι μέτρησαν περίπου 100 πτώματα με ταυτότητες στις τσέπες τους που καταδείκνυαν προέλευση από τον Καύκασο και την Τουρκία
 
EXCLUSIVE: Over 50 Terrorists Killed near Aleppo Central Prison
 

 
 
 pronews.gr