28.8.15

Σφοδρές συγκρούσεις σε Ντονέτσκ-Μαριούπολη - Επτά νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες - Απογειώθηκαν ρωσικά μαχητικά (vid, εικόνες)


"ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ" ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ 

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Μαρίινκα, νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ και στη Μαριούπολη όταν Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν και οι ρωσόφωνοι απάντησαν με βολές πυροβολικού από συστήματα ΠΕΠ Grad ενώ αμέσως απογειώθηκαν και ρωσικά μαχητικά που πέταξαν στη περιοχή Ροστόφ επί του Ντον, στα σύνορα με το Λουγκάνσκ.
 
Οπως παραδέχτηκαν οι Ουκρανοί μέσα σε 24 ώρες υποφέρουν από βαριές απώλειες στη Μαριούπολη με πέντε νεκρούς στρατιώτες στη Prohorivka και έναν κοντά στη Starohnativka σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τους, Ολεξάντρ Μοτούζιανικ.
 
Συνολικά, επτά Ουκρανοί στρατιώτες και μια άμαχη σκοτώθηκαν στα εδάφη της Νέας Ρωσίας  μέσα σε μια ημέρα, από την Τετάρτη ως χθες Πέμπτη, ενώ ρωσικά μαχητικά πέταξαν κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας, δήλωσε χθες ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού προφανώς προειδοποιητικά...
 
«Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δεκατρείς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών», δήλωσε ο Ολεξάντρ Μοτούζιανικ χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
 
"Υποφέρουμε από βαριές απώλειες σ' αυτό το τομέα" ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ουκρανών, Yaroslav Chepurnoy,"Αυτο μοιάζει με δουλειά επαγγελματικού ρωσικού στρατού" πρόσθεσε.
 
Οι βαρύτερες απώλειες καταγράφηκαν κοντά στη Μαριίνκα, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ και στη Μαριούπολη, την τελευταία μεγάλη πόλη όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική θάλασσα ενώ μια άμαχη σκοτώθηκε από πυρά ενός Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή στα εδάφη της Νέα Ρωσίας, όπως ανέφεραν σε έναν ιστότοπό τους οι ρωσόφωνοι.
 
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, το πρωί προχθές Τετάρτη καταγράφηκε μια «πτήση ρωσικών καταδιωκτικών» αεροσκαφών στην περιοχή Ροστόφ επί του Ντον, στα σύνορα με την περιοχή Λουγκάνσκ.
 
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατά παραβίαση των όρων της συμφωνίας του Μινσκ έχουν συγκεντρώσει κοντά στο Λουγκάνσκ όλο το προηγούμενο διάστημα 5.000 άντρες σε 10 μηχανοκίνητα τάγματα, και μονάδες βαρέως πυροβολικού.
 
Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας φάλαγγες αρμάτων μάχης των ρωσοφώνων κινούνται προς το Λουγκάνσκ για να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις που επίσης έχουν συγκεντρωθεί στην ίδια περιοχή και όλοι εκφράζουν φόβους ότι το νέο αυτό πεδίο σύγκρουσης θα βάλει φωτιά σε όλη την Ουκρανία.
 
Πληροφορίες του δυτικού Τύπου αναφέρουν πως ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με τις αυτοανακηρυχθέντες Δημοκρατίες της Νέας Ρωσίας έχει φτάσει στις 50.000, ενώ κατηγορούν τη Ρωσία ότι διατηρεί περί τους 9.000 άνδρες εντός της Α. Ουκρανίας.
 
Τα ίδια δημοσιεύματα ανεβάζουν  τον αριθμό των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στους 33.400 στρατιώτες με 400 άρματα μάχης και 2000 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ όλα σε κατάσταση ετοιμότητας.
 
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι στην Α. Ουκρανία βρίσκονται 300 σύστημα ΠΕΠ Grad εκ των οποίων τα 200 στα χέρια των ρωσοφώνων ενώ τα 100 τα χειρίζονται δυνάμεις της «ρωσικής ομοσπονδίας» όπως αναφέρουν συμπεριλαμβανομένου ενός ικανού αριθμού συστημάτων τα οποία βρίσκονται μέσα στο στάδιο ποδοσφαίρου στο Ντόνετσκ.
 
Δείτε στην εικόνα ένα Τ-64 να...φουλάρει
 
 
Embedded image permalink
 pronews.gr