15.8.15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμφύλιος λάθρο στην Κω - Συγκρούονται μέσα στην πόλη (vid)


ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Περίπου 50 λαθρομετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν συγκρούστηκαν μεταξύ τους το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.

Στον νησί η κατάσταση είναι τραγική, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν σε πρόχειρες κατασκηνώσεις και καταυλισμούς στο λιμάνι και την παραλία, ενώ την ίδια ώρα, το πολίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από την Παρασκευή στο νησί, προκειμένου να τους φιλοξενήσει, παραμένει άδειο. 
Το μεσημέρι του Σαββάτου τα πνεύματα οξύνθηκαν μεταξύ των δεκάδων λαθρομεταναστών που περίμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια, να πετούν πέτρες μεταξύ τους και να επεκταθούν οι συμπλοκές, που κράτησαν για περίπου μία ώρα. 

Η κατάσταση στο νησί της Κω παραμένει δραματική εν μέσω της τουριστικής περιόδου σύμφωνα με το kostoday. Μηνύματα απόγνωσης και αγωνίας από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη Βασιλέως Γεωργίου, όπου έχουν μεταφερθεί πλέον οι λαθρομετανάστες.
Ο Δήμος χωρίς επαρκή μέσα και υποδομές, καλείται να διαχειριστεί το πρόβλημα της άφιξης σε καθημερινή πλέον βάση, χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων.
Φεύγουν χίλιοι και φτάνουν άλλοι τόσοι.. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο..Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι λύση στο πρόβλημα που υπάρχει αλλά η μεταφορά του σε άλλα σημεία.. Τίποτα δεν λύνεται κρύβοντας το απλά και δεν αρκεί η αντιμετώπιση του στην κορυφή του παγόβουνου. 
Η μεταφορά τους στο γήπεδο όχι απλά δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά το διόγκωσε..Τα κεντρικά σημεία της πόλης στο λιμάνι "άδειασαν" και "γέμισε" η επίσης πολυσύχναστη και κεντρική παραλιακή οδός της Βασιλέως Γεωργίου. Παντού σκηνές, άνθρωποι στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, που αρνούνται να εισέλθουν στο γήπεδο και ζητάνε την άμεση διευθέτηση των εγγράφων τους, ώστε να αποχωρήσουν, γονείς που πλένουν τα παιδιά τους δημόσια, παιδιά που ζητούν βοήθεια, σκουπίδια παντού. .Τουρίστες και ντόπιοι μοιράζουν φρούτα ή ότι άλλο διαθέτουν, ώστε να βοηθήσουν.. Οι προσωρινές δομές που η κυβέρνηση προτείνει προϋποθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών, στα όρια των οποίων θα λειτουργούν οι δομές αυτές. Πού είναι αυτές οι συνθήκες;;
Το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, λόγω του μεγέθους του δεν λύνεται με ημίμετρα. Πρέπει να δοθούν λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική του διάσταση. Το ίδιο πρόβλημα αργότερα θα μεταφερθεί στην Αθήνα. . Αυτή είναι η λύση;;;; 
Την ίδια στιγμή συνεργεία του δήμου, με φορτηγά έχουν μεταφερθεί σε πάρκα του νησιού (και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο πίσω από τη Vodafone), που πραγματικά η εικόνα που αντικρύζεις είναι τραγική. Σκηνές, σωσίβια, ρούχα, τόνοι σκουπιδιών, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας που βρίσκεται εκεί. Δεν γλιτώνουν ούτε τα θρησκευτικά μνημεία από όλη την κατάσταση. 
Η ΚΩΣ ΕΚΜΠΕΜΠΕΙ SOS!!!
Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν: 








pronews.gr