13.8.15

Η Ζωή "απασφάλισε" κατά Ε.Τσακαλώτου και Α.Τσίπρα: "Μάθε πρώτα ελληνικά και σταμάτα να με στοχοποιείς εσυ και η κυβέρνησή σου" (upd) (vid)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΦΡΟΙΝΤ ΤΟΥ Α.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ: "ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ" - ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

"Σταμάτα να με στοχοποιείς και μάθε πρώτα να μιλάς σωστά ελληνικά" είπε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου από το βήμα ττης Βουλής στον ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτο ενώ απευθύνθηκε άμεσα και στον Α.Τσίπρα αναφέροντας ότι "στοχοποιούμαι και από την κυβέρνησή σας" ξεκαθαρίζοντας πλέον ότι δεν είναι δική της κυβέρνηση και δεν βρίσκετε στο ίδιο πολιτικό "καράβι" με τον πρωθυπουργό.
 
Αναφερόμενη και στα όσα είπε ο κ. Φλαμπουράρης περί Φρόιντ είπε πως «τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής».
 
Ζητώντας τον λόγο «επί προσωπικού και επί διαδικαστικού», η πρόεδρος της Βουλής είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών: «Κύριε υπουργέ, την Τρίτη το πρωί, όταν βγήκατε από το Hilton, μετά τις συζητήσεις με τους δανειστές, με στοχοποιήσατε για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Βουλή. Και μάλιστα λέγοντας "Ζωής θέλοντος". "Ζωής θελούσης" θέλατε να πείτε, κύριε υπουργέ»
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για στοχοποίηση της, ενώ μίλησε δύο φορές για την «κυβέρνησή σας».
 
Μάλιστα η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν την εκφράζουν όσα λέει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο για το μνημόνιο.
 
«Επιχειρούν να στοχοποιήσουν με ανήθικο τρόπο αυτούς που υπερασπίζονται αυτά τα οποία είχαμε συμφωνήσει» είπε και τόνισε προς τον κ. Τσακαλώτο: «Με δήλωση σας έξω από το Χίλτον - και όχι σε άπταιστα ελληνικά, θέλατε να πείτε Ζωής θελούσης» με στοχοποιήσατε. Με στοχοποιήσατε και ξεκίνησε ένα όργιο. Και εσείς καταγγέλλετε ένα προς ένα τα καταπείγοντα και αποχωρούσατε από τις επιτροπές και υποστηρίζατε πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα και του κ. Μεϊμαράκη».
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε για δεύτερη μέρα στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση συνολικά.
 
«Δεν έλαβα εξήγηση για τη στοχοποίηση που ξεκίνησε από εσάς και την κυβέρνησή σας» είπε.
 
«Ο κ. Τσίπρας με διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συγκληθεί η βουλή, έκλεισε όταν το ζήτησε ο ίδιος», ανέφερε.
 
«Με ποιο δικαίωμα με στοχοποιείτε με αδιανόητους υπαινιγμούς» τόνισε εξοργισμένη σε έντονο ύφος.
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας. Αναφερόμενη στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τον υπουργό σχετικά με αυτόν τον αιφνιδιασμό».
Απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;».
Επικαλέστηκε μάλιστα το σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας το οποίο την στοχοποιεί, αλλά και προηγούμενα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.
greek bank
Επιτέθηκε επίσης και στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για όσα είπε το πρωί στον ΣΚΑΙ περί Φρόιντ και Μαρξ για να εξηγήσει κανείς την προσωπικότητα της προέδρου.
«Ακούσαμε τον υπουργό Επικρατείας να μιλάει με ψυχιατρικούς όρους» είπε και πρόσθεσε πως όλα αυτά θυμίζουν πρακτικές που στοχεύουν στην εκφυλιστική αποδόμηση της προσωπικότητας εκείνων που διαφωνούν και χρησιμοποιούν, όπως είπε, τα πιο σκοτεινά καθεστώτα.
Παράλληλα, επιτέθηκε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, τον οποίο κατηγόρησε ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, χωρίς την ίδια.
Επιπλέον τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει 50 έδρες μπόνους με ένα πρόγραμμα που δεν τηρεί.
«Οι έδρες αυτές δεν δικαιολογούνται όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει άλλο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
 
«Ακούστηκαν τα σχόλιά σας περί δόλου» τόνισε.
 
 
Απαντώντας αμέσως μετά ο Νίκος Φίλης είπε ότι δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα ο ισχυρισμός της Κωνσταντοπούλου ότι στοχοποιείται.
 
Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου στον κ. Φίλη είπε ότι και αυτός την έχει στοχοποιήσει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
 
Ηδη στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις και τα σενάρια, ωστόσο όλα δείχνουν το δρόμο για νέα προσφυγή στις κάλπες. Μάλιστα αν και από την κυβέρνηση δεν το λένε ανοιχτά, το ενδεχόμενο εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου είναι ακόμα ανοιχτό και μάλιστα από το περιβάλλον του πρωθυπουργούν υπάρχουν εισηγήσεις για να λάβει μία τέτοια απόφαση.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, στη συνέχεια να έρθουν οι εγκρίσεις από τα ξένα κοινοβούλια και να απομακρυνθούν τα απρόοπτα για τη χώρα. Στη συνέχεια ο δρόμος για εκλογές θα είναι ανοιχτός.
 
Με την αριστερή Πτέρυγα να συνεχίζει σε όλο και πιο έντονους τόνους την εσωκομματική αντιπολίτευση και τα στελέχη της να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, δεν αποκλείεται το Μαξίμου να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό μόλις η συμφωνία περάσει από τη Βουλή και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα δοθεί και χρόνος στην Αριστερή Πλατφόρμα να συστήσει νέο κόμμα και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ενώ η κυβέρνηση δεν θα έχει προλάβει να υποστεί τη φθορά από την εφαρμογή των μέτρων. Αν τελικά ο κ.Τσίπρας ακολουθήσει την τακτική αυτή η ημερομηνία των εκλογών θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου. 
 pronews.gr