4.8.15

Paul Craig Roberts: «ΗΠΑ και Ρωσία οδηγούνται σε ένοπλη σύρραξη και αυτό θα σημάνει τον αφανισμό της Ευρώπης»


ΖΟΦΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΗΓΚΑΝ 

Μια άκρως ζοφερή περιγραφή για το μέλλον που έρχεται έκανε ο Αμερικανός πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Δρ. Paul Craig Roberts ειδικότερα δε σε ότι αφορά το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας.

Ο Αμερικανός αναλυτής διατύπωσε την άποψη ε συνέντευξη Τύπου ότι ζούμε σε επίφοβους καιρούς και ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ φέρνοντας τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου προ των θυρών.
Λέει πιο συγκεκριμένα ο Roberts:
«Ζούμε σε επίφοβους καιρούς. Η νέοσυντηρητική ιδεολογία η οποία κυριαρχεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική αλλά και στην στρατιωτική διπλωματία και σκέψη αναφέρει ως κυρίαρχο δόγμα της την αποτροπή ανόδου της Ρωσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Οπότε αυτός είναι ο πρώτους τους στόχος: Να απαγορεύσουν στη Ρωσία να έχει μια άνοδο. Με άλλα λόγια αυτό αποτελεί δέσμευση  για πόλεμο» αναφέρει ο Αμερικανός αναλυτής και πρώην υφυπουργός για να συνεχίσει:
«Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία. Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και άλλες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ όπως το Κιργιστάν ή το Ουζμπεκιστάν. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει, μέσω τα προπαγάνδας τους ότι η Ρωσία πρόκειται να επιτεθεί στις Βαλτικές χώρες ή στην Πολωνία».
"Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν και η Ευρώπη θα αφανιστεί"
Ο Craig Roberts συνεχίζει λέγοντας για τους επόμενους στόχους των ΗΠΑ:
«Θα φέρουν (σημ. οι ΗΠΑ) στρατεύματα στην Ευρώπη και θα κτίσουν νέες βάσεις στην προσπάθειά τους να υποτάξουν στην Ρωσία στη δική τους εξωτερική πολιτική. Οι Ρώσοι όμως δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις αμερικανικές απαιτήσεις.
Έτσι και εκτός αν δεν συμβεί κάτι άλλο, βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου. Και αν υπάρξει ένας πόλεμος η Ευρώπη θα αφανιστεί, Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα συμβεί. Η Ευρώπη απλά θα εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γής»
Στην ερώτηση του πως εκτιμά ο ίδιος πως αυτό θα τελειώσει και αν υπάρχουν κάποια δυνατά σενάρια που μπορεί να δώσει απαντά.
«Νομίζω πως αυτή η σύγκρουση θα βγει εκτός ελέγχου. Και η Ουάσιγκτον σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα η αμερικανική διοίκηση παίρνει τεράστια ρίσκα.
Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση της κατάρριψης της πτήσης ΜΗ17 των μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από την Ουκρανία. Είναι προφανές ότι ούτε η Ρωσία ούτε οι λεγόμενες Δημοκρατίες της Α.Ουκρανίας είχαν να κάνουν κάτι με αυτό.
Το ξέρουμε αυτό για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι μια αναφορά η οποία έχει συνταχθεί από τους Ολλανδούς αλλά δεν μπορεί να βγει στη δημοσιότητα καθώς η Ουάσιγκτον μπλοκάρει το όλο θέμα.
Έτσι αντί η έκθεση αυτή να έχει βγει στη δημοσιότητα η Ουάσιγκτον διαρρέει στα δυτικά ΜΜΕ ότι αυτή αναφέρει ότι η Ρωσία έριξε το αεροσκάφος ή οι λεγόμενες αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες της Α. Ουκρανίας. Έτσι βλέπετε αυτά τα δημοσιεύματα, αυτές τις διαρροές και στη συνέχεια οι Ολλανδοί ερευνητές τις αρνούνται. 
Οι Ολλανδοί λένε: “Όχι δεν έχουμε βγάλει κάποιο τέτοιο συμπέρασμα. Αλλά οι διαψεύσεις δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αυτό που μένει στο τέλος είναι οι κατηγορίες. Έτσι η Ουάσιγκτον κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να νομίζει ότι οι Ρώσοι έριξαν το αεροσκάφος, βασιζόμενη σε διαρροές της έκθεσης των Ολλανδών ερευνητών, έκθεσης όμως που μπλοκάρουν τη δημοσιοποίησή της. 
Και τι κάνει η Ουάσιγκτον τώρα; Απλά λέει: “Τώρα φέραμε τους Ρώσους εκεί που θέλαμε. Θα πούμε στη Μαλαισία να πάει στον ΟΗΕ και να ζητήσει από μια επιτροπή του να ερευνήσει το θέμα. Αυτό θα έρθει στη συνέχεια προ του Συμβουλίου Ασφαλείας και έτσι η Ρωσία θα αναγκαστεί να προβάλλει veto καθώς γνωρίζει πως θα πρόκειται για μια στημένη διαδικασία με στόχο να κατασκευάσει τη Ρωσία ως ένοχο» και συνεχίζει ο Craig Roberts για να καταλήξει:
«Και τότε οι ΗΠΑ θα πουν  “Βλέπετε φοβούνται την αλήθεια. Είναι ενάντια στην απόδοση δικαιοσύνης για τους Μαλαισιανούς”. Και είναι αυτό ακριβώς που συνέβη.
Έτσι όπως αντιλαμβάνεστε η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα διεθνές περιβάλλον βασισμένο απόλυτα σε ψεύδη, κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κίνδυνος για ένα πόλεμο είναι πολύ μεγάλος».


pronews.gr