1.8.15

Στην οικογένεια του Osama Bin Laden ανήκε το VIP jet που συνετρίβη εχθές στη Βρετανία


Ένα μικρό VIP αεροπλάνο Embraer Phenom 300 στη Βρετανία συνετρίβη εχθές σε κέντρο δημοπρασίας αυτοκινήτων, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, τον πιλότο και τρεις επιβάτες και μεγάλες υλικές ζημιές.

Το περιστατικό συνέβη στο Hampshire, κοντά στο τοπικό αεροδρόμιο Blackbushe, από το οποίο κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρο και προσωπικό) προκειμένου να συνεισφέρουν στην κατάσβεση της φωτιάς και στην παροχή βοήθειας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, το αεροπλάνο έχασε την ευθεία του αεροδιαδρόμου κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, με αποτέλεσμα να συντριβεί στο πάρκινγκ αυτοκινήτων της εταιρείας δημοπρασιών.
Το δυστύχημα ενδεχομένως να μην απασχολούσε τα ΜΜΕ εάν το αεροσκάφος δεν ανήκε στην οικογένεια του νεκρού πλέον Osama Bin Laden. Το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Salem Aviation η οποία πήρε το όνομά της από τον μεγαλύτερο αδερφό του Osama Bin Laden ο οποίος είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα στις ΗΠΑ το 1988.
Αν και ως έδρα του αεροσκάφους εμφανίζεται η Σαουδική Αραβία εντούτοις αυτό προερχόταν  από το Μιλάνο καθώς η οικογένεια Laden διατηρεί σημαντικές επενδύσεις στην βόρεια Ιταλία.
Και μια τραγική ειρωνεία. Ο πατέρας του Osama Bin Laden είχε σκοτωθεί και αυτός σε αεροπορικό δυστύχημα το 1967 και το αεροσκάφος του είχε το ίδιο νηολόγιο με αυτό που συνετρίβη εχθές το HZ-IBN.
Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία εάν ανάμεσα στους νεκρούς επιβάτες του αεροσκάφους υπήρχαν μέλη της οικογένειας ή όχι.
The Bin Laden owned Embraer Phenom 300, pictured, had just arrived from Milan when it overshot the runway
Το μοιραίο αεροσκαφος
The aircraft involved in today's crash was named after Osama Bin Laden's eldest brother Salem, right, who himself died in an aircraft crash while flying in the United States in 1988
Ο μεγαλύτερος αδερφός του Oama Bin Laden Salem που είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα το 1988 στις ΗΠΑ
Osama Bin Laden's father Mohammed, left, was killed in a crash in 1967 in a plane with the same tail number
Ο πατέρας του Osama Bin Laden, Mohammed είχε και αυτός σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα το 1967