11.8.15

Mόνο 474 εκατ. ευρώ η βοήθεια της Κομισιόν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα


Efenpress:Να τους τα δώσουμε εμείς να τους κρατήσουν αυτοί;

Η Ιταλία θα λάβει τη μεγαλύτερη βοήθεια -σχεδόν 560 εκατ. ευρώ- ενώ η Ελλάδα θα λάβει 473 εκατ. ευρώ - Μέρος της βοήθειας θα δοθεί και στις γαλλικές αρχές 

«Βοήθεια» ύψους 2,4 δισ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μάλιστα θα δοθεί σε βάθος εξαετίας για χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ιταλίας, που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικά αυξημένο όγκο μεταναστών.
Δεν φτάνει που η Κομισιόν αποφάσισε να διαθέσει ελάχιστα χρήματα για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, από το σύνολο του ποσού -2,4 δισ. ευρώ- Ελλάδα και Ιταλία, που επωμίζονται το σύνολο των μετανασταυτικών ροών, θα λάβουν μόνο το ήμιση του ποσού που θα διατεθεί. Συγκεκριμένα, η Ιταλία θα λάβει τη μεγαλύτερη βοήθεια -σχεδόν 560 εκατ. ευρώ- ενώ η Ελλάδα θα λάβει 474 εκατ. ευρώ.

Μέρος της βοήθειας που εγκρίθηκε θα δοθεί και στις γαλλικές και βρετανικές αρχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση στο Καλαί.

Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκρίνει άλλα 13 προγράμματα αργότερα φέτος, τα οποία στη συνέχεια θα τεθούν σε εφαρμογή από τα κράτη-μέλη.


protothema