13.8.15

Ποιος βύθισε το Kursk; - Mία άλλη εξήγηση (vid)


Η τραγωδία του υποβρυχίου Κουρσκ, μένει ακόμη χωρίς καμία απάντηση.
15 χρόνια μετά τη τραγωδία του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ που βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς με τα 118 μέλη του πληρώματος να χάνονται μαζί του τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί.
 
Το πως βυθίστηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των Ρώσων για πολλούς συνεχίζει να είναι μυστήριο.Κάποιοι πάντως στη Ρωσία δείχνουν να είναι βέβαιοι για την απάντηση.”Το Κούρσκ το βύθισαν οι Αμερικανοί”, είχε γράψει η Pravda αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ της πολωνικής εφημερίδας Wprost. Η πολωνική εφημερίδα είχε επικαλεστεί στοιχεία που της έδωσε Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος υποστηρίζει ότι “η Ρωσία απέφυγε την κλιμάκωση για να μην οδηγηθούμε σε πυρηνικό πόλεμο”.
 
Η επίσημη θεωρία θέλει το Κουρσκ να βυθίζεται από έκρηξη τορπίλης του.
 
Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας τα σενάρια που ήθελαν το Κουρσκ είτε αν έχει τορπιλιστεί ,είτε να έχει συγκρουστεί με άλλο υποβρύχιο είχαν ακουστεί. Η ίδια θεωρία αναπτύχθηκε επίσης από Γάλλο σκηνοθέτη Jean-Michel Carré στην ταινία "Κουρσκ": "Υποβρύχια σε θολά νερά», (2005). Σύμφωνα με την ταινία, το ρωσικό υποβρύχιο παρακολουθείτο από δύο αμερικανικά υποβρύχια το «Memphis» και το «Toledo”.Ένα απ΄ αυτά βύθισε το Κουρσκ,σύμφωνα με τη θεωρία.
 
Φυσικά, η αμερικανική πλευρά απέρριψε τέτοιες θεωρίες. Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία ενός βρετανικού υποβρυχίου του "Splendid" στην περιοχή ξεχάστηκε. Μετά την έκρηξη στο «Κουρσκ» αυτό υποβρύχιο, πήγε για επισκευές σε βάση του ΝΑΤΟ.
 
Η διάκριση μεταξύ πληροφοριών και συνομωσιολογίας είναι πάντα δύσκολη σ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως η αλήθεια για το Κουρσκ να είναι αυτή που ανακοινώθηκε. Ίσως όχι. Το βέβαιο είναι ότι ποτέ κανείς δεν θα μπορεί να πει με σιγουριά ότι γνωρίζει τη “πάσα αλήθεια”. 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
 
pronews.gr