19.8.15

Οι Τούρκοι περικύκλωσαν και απειλούν με σφαγή Κουρδικό χωριό - ISIS: "Η ΝΑ Τουρκία θα πέσει σε κουρδικά χέρια, σπεύδουμε σε βοήθεια" (εικόνες,vid)


ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ISIS ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ

 Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Τουρκία με την Άγκυρα να βομβαρδίζει με όλμους το κουρδικό χωριό Αλτουνσού και να απειλεί με σφαγή τους κατοίκους του ενώ οι μαχητές του PKK που ελέγχουν πόλεις της Ν.Α Τουρκίας ανακοίνωσαν χτες τη δημιουργία μιας αυτόνομης δημοκρατικής επικράτειας στην επαρχία Ντερσίμ στην ανατολική Τουρκία και έστησαν σημεία ελέγχου στην εθνική οδό για να κάνουν έρευνες σε διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Τουρκία με την Άγκυρα να βομβαρδίζει με όλμους το κουρδικό χωριό Αλτουνσού και να απειλεί με σφαγή τους κατοίκους του ενώ οι μαχητές του PKK που ελέγχουν πόλεις της Ν.Α Τουρκίας ανακοίνωσαν χτες τη δημιουργία μιας αυτόνομης δημοκρατικής επικράτειας στην επαρχία Ντερσίμ στην ανατολική Τουρκία και έστησαν σημεία ελέγχου στην εθνική οδό για να κάνουν έρευνες σε διερχόμενα αυτοκίνητα. 
 
Ταυτόχρονα το ISIS με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα καλεί τους τζιχαντιστές να σπεύσουν σε βοήθεια γιατί η ανατολική Τουρκία θα πέσει σε κουρδικά χέρια αν δεν βοηθήσουν ενώ θέλουν να ανατρέψουν και τον Ρ.Τ.Ερντογάν για τον προφανή λόγο ότι έδωσε τις βάσεις στους Αμερικανούς για βομβαρδισμό των θέσεων των τζιχαντιστών, κίνηση που φυσικά δεν άρεσε στο Ισλαμικό Κράτος.
 
«Εμείς ως αντάρτες, υπό το δίκαιο της αυτοάμυνας για τις ζωές μας και το έθνος μας, διακηρύσσουμε τη δημοκρατική αυτονομία της Ντερσίμ», δηλώνει ένας μαχητής του PKK σε βίντεο.
 
Το PKK υποστήριξε την Τρίτη ότι στην περιοχή Χακάρι οι αντάρτες του σκότωσαν 32 Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς, ενώ οι Κούρδοι είχαν μόλις 5 νεκρούς.
 
Ο δήμαρχος του Σεμντινλί (Şemdinli) στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην επαρχία Χακάρι (κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν), Σεφερί Γιλμάζ (Seferi Yılmaz), μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι τα τουρκικά στρατεύματα βομβάρδισαν με όλμους το κουρδικό χωριό Αλτουνσού (Altunsu).
 
Ο Γιλμάζ είπε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες φοβερίζουν τους χωρικούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λέγοντας ότι δεν θα έχουν καμία ευθύνη για πιθανές αρνητικές συνέπειες. Ωστόσο, στην περιοχή έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και οι κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν.
 
Τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 05.00, δύο τουρκικές οβίδες χτύπησαν το χωριό Αλτουνσού, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα σφαγιαστούν από τον τουρκικό στρατό.
 
Ο προύχοντας του χωριού Αλτουνσού, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Σεμντινλί, σε επικοινωνία του με τον δήμαρχο του Σεμντινλί, Σεφερί Γιλμάζ, είπε:
 
«Αντιμετωπίζουμε απειλή να μας σφάξουν. Κάνε τη φωνή μας να ακουστεί».
 
Ταυτόχρονα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε μάχες με το PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, γνωστοποίησε ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
 
Μάχες ξέσπασαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης με στόχο «τη σύλληψη και την εξουδετέρωση» Κούρδων ανταρτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει έναν δρόμο που συνδέει την περιοχή Λιτζέ, κοντά στην κατοικούμενη κυρίως από μέλη της κουρδικής μειονότητας πόλη Ντιγιάρμπακιρ, και την επαρχία Μπινγκιόλ, διευκρίνισε το επιτελείο.
 
«Τέσσερις άνδρες μας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών και ο ένας εξ αυτών, σοβαρά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραύματά του κι έγινε μάρτυρας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.
 
Νοτιότερα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ένα ελικόπτερο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στοχοθετήθηκε από Κούρδους αντάρτες στην περιοχή του Σεμντινλί, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan.
 
Ένας μαχητής που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε σε βίντεο να προτρέπει τους Τούρκους συμπατριώτες του να εξεγερθούν εναντίον του «απίστου» προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συμβάλουν να κατακτηθεί η Κωνσταντινούπολη.
 
Μιλώντας άπταιστα τουρκικά, ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, που έχει διαγώνια περασμένο στον ώμο του ένα τουφέκι, κατηγορεί τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου υλικού ότι «ξεπουλάει την χώρα στους σταυροφόρους» και ότι επιτρέπει την πρόσβαση των αμερικανικών δυνάμεων στις τουρκικές βάσεις «μόνο και μόνο για να κρατήσει την θέση του».
 
«Τούρκοι πολίτες: χωρίς να χάνετε χρόνο πρέπει να εξεγερθείτε εναντίον των άθεων, των σταυροφόρων και των άπιστων που σας έχουν μετατρέψει σε σκλάβους», τονίζει, ενώ δύο άνδρες, ένοπλοι, με γενειάδα και φορώντας στα κεφάλια τους τουρμπάνια, κάθονται σιωπηλοί πίσω του.
 
Ο ίδιος περιγράφει τους Κούρδους αντάρτες του PKΚ, που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ως «άθεους» και προειδοποιεί ότι η ανατολική Τουρκία θα πέσει σε κουρδικά χέρια εάν δεν εξεγερθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
 
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, όπου δε διατυπώνονται συγκεκριμένες απειλές για επιθέσεις. Ωστόσο, το SITE, η υπηρεσία που παρακολουθεί τους ιστότοπους των τζιχαντιστών, εκτιμά ότι το βίντεο είναι μια έκκληση από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους προς τους Μουσουλμάνους της Τουρκίας να προσφέρουν τη στήριξή τους.
 
Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έχει μεταδοθεί και από τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχει τίτλο «Ένα μήνυμα στην Τουρκία» και την παραγωγή του φέρεται να έχει κάνει το “Raqqa state media office”, που παραπέμπει στην πόλη της βόρειας Συρίας την οποία έχει κηρύξει πρωτεύουσα των εδαφών που έχει κατακτήσει η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.
 
«Όλοι μαζί και υπό τις εντολές του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι... ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν εργάζεται νυχθημερόν για να παραδώσει στους σταυροφόρους» λέει ο άνδρας, αναφερόμενος στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.
 
Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο άνδρας που δεν κατονομάζεται και μιλά πολύ καλά τούρκικα, αναφέρει: «Μετά ήρθε ο προδότης Ερντογάν. Δεν κυβέρνησε με τους κανόνες του Θεού. Έγινε φίλος με τους αμερικανούς, τους εβραίους, τους σταυροφόρους, τα άθεα μέλη του PKK, τους φίλους του Ατατούρκ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους αποστάτες κατασκόπους της οικογένειας Σαούντ».
 
Κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επέτρεψε την πρόσβαση σε τουρκικό έδαφος του PKK και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ότι άνοιξε τις αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας στους «σταυροφόρους και στα αεροσκάφη τους για να προστατεύσει το αθεϊστικό PKK».
 
Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «έγινε υπηρέτης, κυρίως για να προστατεύσει τη θέση που επρόκειτο να χάσει» και κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να επαναστατήσουν.
 
Καζάνι που βράζει η Τουρκία, όλοι εναντίον όλων με τον πόλεμο να εξαπλώνεται στο εσωτερικό της και τους Κούρδους να ενώνονται και να κηρύσσουν "δημοκρατική αυτονομία"...
Άρχισε η διάλυση της Τουρκίας; Οι Κούρδοι (PKK) ανακήρυξαν αυτονομία
pkk2

 
 
semdinli2
 
pronews.gr