7.8.15

EKΤΑΚΤΟ: Έτοιμη για εισβολή στην Συρία η Τουρκία! (Αποκλειστικό Video)




O Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Eρντογάν παραδέχθηκε δημόσια ότι η Άγκυρα υποστήριξε άμεσα τους « αντάρτες στη Συρία. "Αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της Τουρκίας,Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ στους αντάρτες στη Συρία αυτοί δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα « , δήλωσε ο Erdogan στην τουρκική εφημερίδα Hurriyat.Σημείωσε ότι Άγκυρα, Riyad και Doha διοχέτευσαν στρατιωτική και λογισμική υποστήριξη στους τρομοκράτες.
Δήλωση που έρχεται σε άμεση αντίθεση, την στιγμή που ο ΥΠΕΞ MΜεβλού Κασούκογλου αρνείται κάθε συνεργασία Τουρκίας,Σαουδικής Αραβίας στην υποστήριξη των ξένων τρομοκρατών.Αυτές οι δηλώσεις έρχονται σαν απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η Τουρκία προετοιμάζεται για να αναλάβει πολεμική Δράση στην Συρία. "Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να παραβιάζει την εδαφική της ακεραιότητα υπό οποιοδήποτε πρόσχημα", ανέφερε ο Γιακίς στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο τ. Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στη Συρία θα ήταν μια εισβολή σε μια γειτονική χώρα.Υπενθύμισε ότι την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρος το 1974 και τις αρνητικές της συνέπειες και πρόσθεσε μόνο μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα νομιμοποιούσε μια τέτοια επιδρομή ».
Την προηγούμενη Κυριακή η εφημερίδα Al Hayat που έχει έδρα στο Λονδίνο ανέφερε ότι 12.000 άνδρες του τουρκικού στρατού είναι έτοιμοι να αναλάβουν στρατιωτική δράση στη Συρία, με το πρόσχημα της δημιουργίας ζώνης ανάσχεσης για την προστασία των τουρκικών συνόρων από την απειλή των τρομοκρατικών ομάδων.
Ο τουρκικός στρατός άρχισε να αναπτύσει οχήματα και τανκ σε υψώματα στην ΝΑ επαρχία του Şırnak, όπου άρχισαν τα περίπολα. Η περιοχή γειτνιάζει με τα τουρκοσυριακά σύνορα.
Δείτε το αποκλειστικό Video:

voicenews