29.8.15

Παραδόθηκε παράκτιο περιπολικό στο ΛΣ/ΕΑ …ένα ακόμα


Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ιωάννη Θεοτοκά, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ., Αθανάσιου Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παραλαβής του δεύτερου, από το σύνολο των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης.

Τα σκάφη αυτά θα διατεθούν για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά. Η έλλειψη φωτογραφιών από το σκάφος και ο περιορισμός σε άλλες προφανώς μικρότερου ενδιαφέροντος (…) δεν οφείλεται σε δική μας παράλειψη…
Η συγκεκριμένη αγορά των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.
Με την παραλαβή αυτή ενισχύεται η κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.
Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G» με σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, φέρουν δύο (02) πετρελαιοκίνητες, τετράχρονες, κύριες μηχανές, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. και το πλάτος τους 6,00μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου.
Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά (07) ατόμων.
Στη σύντομη ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας για το έργο που επιτελεί το Λιμενικό σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, όπου συνυπάρχουν η ανθρωπιστική παράμετρος με τη γεωστρατηγική πραγματικότητα…


defence-point