24.8.15

Γ.Βαρουφάκης: "Ιδρύω κίνημα - κόμμα!" (Βίντεο)


ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ LIBERATION Ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ -
ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε στη Liberation ότι θέλει να ιδρύσει ένα προοδευτικό κίνημα-κόμμα! Ίσως για τον λόγο αυτό, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Observer», ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης, μίλησε και στη γερμανική «Die Welt», ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα Λαφαζάνη.
 
Σαν ροκ σταρ υποδέχτηκαν στη Ντιζόν οι "αντάρτες" του Φρανσουά Ολάντ τον Γιάννη Βαρουφάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και καλεσμένος του επίσης πρώην ομολόγου του, Αρνό Μοντεμπούρ στη Γιορτή του Τριαντάφυλλου (σύμβολο του Σοσιαλιστικού κόμματος) που έγινε την Κυριακή στη Ντιζόν. 
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αντιμετωπίστηκε ως αστέρας της ροκ.
 
Η Liberation έκανε λόγο για τα τρομερά παιδιά της Ευρώπης, ενώ ο κ. Βαρουφάκης δεν έκρυψε πως θέλει να ιδρύσει ένα προοδευτικό κίνημα. 
 
Μίλησε βέβαια και για τον Αλέξη Τσίπρα. "Δεν ήμουν ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν με άφησε να γίνω. Πίστευε πως θα υπηρετούσα την κυβέρνησή του καλύτερα αν ήμουν εκτός κομματικού μηχανισμού" είπε και συνέχισε λέγοντας πως ράγισε η καρδιά του για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου. 
 
"Είμαι ριζοσπαστικός αριστερός, αλλά μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο με τους φιλελεύθερους, τους κεντρώους, τους σοσιαλιστές", είπε επίσης. 
 
 
 pronews.gr